avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs

Buna seara,
Am facut recurs impotriva unei Hotarari judecatoresti pentru ca nu mi s-a dat
castig de cauza dar mi s-a dat dreptul la recurs.Am inaintat recusul in termen
si acum astept judecarea cauzei la termenul stabilit .
Intrebarea mea este: daca am numai un martor din familie( sotul)imi este acceptat
sau il respinge,pentru ca la fata locului numai el a vazut cum s-au petrecut lucrurile,
iar in proces cu Politia nimeni nu vine ca martor.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:23, 3 Ianuarie 2014
Proba cu martori trebuia sa o propuneti in fata instantei de fond. Sunt instante care apreciaza faptul ca trebuie audiata orice persoana care cunoaste imprejurarile in care a fost savarsita presupusa contraventie sau incheiat procesul verbal, cu referire la O.G. nr. 2 din 2001. Sunt instante care resping proba cu martori daca martorul este ruda cu petentul, considerand aplicabile prevederile Codului de procedura civila cu privire la interdictiile referitoare la martori. Consider ca prima varianta este cea corecta, cea in care instantele permit audierea rudelor deoarece procedura contraventionala ar trebui sa fie asimilata procedurii penale. Avand in vedere fapttul ca dumneavoastra vreti sa propuneti abia in calea de atac a recursului proba cu martori, eu presupun ca instanta de control va respinge proba solicitata.
adlala a scris:
@smarian.Multumesc pentru raspuns.Dar va fac cunoscut ca in fata instantei de fond
mi s-a admis martor(sotul) dar cu precizarea ca declaratia lui putand fii subiectiva.Aceasta proba a fost admisa de instanta anterior intampinarii formulate de Politie prin care s-a opus administrararii probei cu martori prin audierea vreunei persoane din cele prevazute de art.189 C.civ.
Acum in fata instantei de control cum sa imi sustin cauza sa inteleaga ca nu asa s-au petrecut evenimentele cum sustine intimatul.



Intervenţie moderator


Am rugămintea să continuaţi discuţiile începute folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos). În acest mod există continuitate între discuţia iniţială şi întrebările şi răspunsurile ulterioare. Am postat mesajul dvs. aici ca să fie văzut de domnul avocat, pentru că l-ați adresat dânsului.


Mulţumesc!


Gabriela Pintea
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare extraordinara calandrino calandrino S-ar preta pe motivul [b]greseala materiala[/b] conf. art. 318 alin.1 din Cod procedura civila, in situatia cand, analizand actele si lucrarile dosarului, ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine grupa de munca de la o unitate inchisa nlugusteru nlugusteru as vrea sa imi spuneti cum potoptine o adeverinta de grupa de la o unitate inchisa totodata avind si arhiva arsa.vreau sa spun ca-ci in cartea de munca am ... (vezi toată discuția)