avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Fiu-parinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Fiu-parinte

Buna ziua Ma numesc Lupean Robert si ma adresez dumneavoastra datorita unei probleme de mostenire Noi in familie suntem 4 frati (2 din partea mamei ) si (unu din partea tatalui ) As dori sa stiu daca atata timp cat parinti mei sunt in viata pot sa imi vanda mie proprietatile lor? sau sa mi le doneze numai mie ? Care ar fi posibilitatile legale ?
Parinti mei se numesc fasola dar eu mi-am schimbat numele in lupean Reprezinta o problema Si frati mei de asemenea au nume diverse
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 00:55, 3 Ianuarie 2014
Ati spus ca sunteti patru....la numaratoarea dvs iesiti 3....doi din partea mamei si 1 din partea tatalui......in fine....
Vanzarea daca nu se poate demonstra ca s a incasat pret este donatie....donatiile sunt supuse la decesul donatorului, adica al parintilor, reductiunii pt cota de rezerva succesorala care li se incalca celorlalti frati.
Intocmiti un contract de intretinere daca puteti sa i aduceti si pe ceilalti frati de buna voie in act ca au luat la cunistiinta si consimt la acel contract de intretinere este f bine daca nu prestati intretinerea si pastrati toate dovezile chitante facturi bonuri care sa dovedeasca ca ati ingrijit parintii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Acte pentru donarea unei mosteniri legal2014 legal2014 Buna ziua, am si eu nevoie de putin ajutor: 1. Dupa moartea tatalui, mama si cei 3 frati au mostenit un apartament. Mama si unul dintre frati vrea sa ... (vezi toată discuția)
Contractul de vc raveca raveca in contractul de vanzare cumparare scie asa:\"...consimtim la intabularea in CF a dreptului de nuda proprietate asupra imobilului constructii si teren...pe ... (vezi toată discuția)