avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Am o intrebare.Impreuna cu parinti am folosit un imobil cu gradina dat de bunici parintilor mei dar bunici nu erau intabulati aveau contract de mina de c/v. Parinti au locuit acolo din 60 iar eu din 68 avind domicilul pina in2000 in buletin si am locuit efectiv 25 acolo dupa care veneam saptaminal sa imi ajut parinti in agricultura.Mai am un frate nascut in75 care in 95 si/ a schimbat domicilul si a plecat in italia venind in vizita odata pe an sau deloc. In 2000 mi/am schimbat domiciliul cumparindu/mi o alta locuinta,dar miam vizitat parinti lunar. Fiind imobil primit de la bunici nu am fost deranjati de proprietari din CF.Parinti au decedat intrebarea e daca pot face uzucapiunea de 30 de ani avind in vedere ca am locuit din 68 pina in 2000 dovada fiind buletinu si vecini.
Cel mai recent răspuns: codin12 , utilizator 18:19, 3 Ianuarie 2014
Stimat forumist,

Uzucapiunea nu este cea mai ușoară acțiune, de aceea este necesar să consultați un avocat pentru sfaturi concrete. În principiu ați putea uzucapa, cu condiția să îl chemați în judecată pe cel care a vândut bunicilor cu chitanță de mână.

Cu stimă.
Mai e o problema suprafata folosita e de 12 ari iar cea i n contract e de 8ari bunicu ia mai dat 4ari spre folosinta unde pe 4 ari simt 10 proprietari care sau intabulat pe baza unei mosteniri din 44.Avem pe actul facut pentru avizare la pompieri cind a refacut casa ca proprietar era bunicu.Pot face uzucapiunea singur sau neaparat impreuna cu fratele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune urgenta luk100 luk100 Parintii mei au decedat: -tata 1994; mama 2005. Ei au locuit in casa bunicii dinspre mama, din 1944 pana in 1950 dupa care casa a fost pusa la dispozitia ... (vezi toată discuția)
Problema delicata van_allen78 van_allen78 Buna ziua! Care ar ficea mai buna solutie la urmatorul caz: am un teren de 10 ari intravilan, mostenit de la fratele meu care a decedat de 10 ani.Nu a avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire !!! ContSters110753 ContSters110753 Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :( Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata ... (vezi toată discuția)