vasile2013 a scris:
Consider ca ar fi indicat sa le faceti scris, atat firmei de recuperari dar si celei de telefonie mobila, adresa prin care sa le solicitati temeiul legal care sta la baza sumei respective, dar si actul- factura, chitanta- care a fost emisa, dar si dovada ca v-a fost comunicata. Fara existenta unor asemenea documente, adresele respective nu au valoare si nici nu trebuie sa le acordati importanta.
De ce sa le scrie? Ca sa certifice ca a luat cunostinta de magarie, sa poata fi considerat un inceput de acceptare, etc? Stiti ce declara ,[], patronul celei mai mari firme de recuperatori? Zicea ca 70% din cei notificati cedeaza la prima notificare. Nu a precizat ce se intampla cu ceilalti. Deci se merge pe intimidare.
Am primit si eu o notificare de la firma lui [], cu mai multi ani in urma, de plata a unei amenzi de circulatie, de la o camera dintr-un sat din Moldova - stiti, camerele acelea instalate ilegal, care acum nu mai functioneaza -. Le-am trimis un fax, ca email nu aveau, in care le-am spus ca, daca-mi mai trimit notificari, sa mi le trimita pe hartie igienica, pentru a le putea folosi. Si asa a ramas. Am asteptat sa primesc de la fisc, notificare de plata. Nu am mai primit niciodata.
Pentru doamna cu problema: nu jucati niciodata pe terentul adversarului! Asteptati prima initiativa concreta a acestuia, pe care o contestati in instanta. Abia atunci, cereti sa vi se dovedeasca de unde rezulta dreptul respectivului - in cazul ca nu este furnizorul de telefonie mobila -, faptul ca vi s-a trimis factura, etc. Sigur trebuie sa aveti nervii tari. Daca nu aveti, linistea dvs. conteaza mai mult, mergeti si platiti.