avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

am cumparat o masina inmatriculata in alt judet, adica la tulcea, proprietarul a inmatriculat masina pe cale judecatoaresca, fara plata taxei.
eu vreau sa o inmatriculez pe numele meu, dar taxa este muuult prea mare.pot deschide si eu un proces pt inmatriculare fara plata taxei in judetul meu?
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 17:32, 4 Ianuarie 2014
Se poate domnule, se poate deschide proces.
multumesc!
Puteti deschide un astfel de proces, insa simpla formulare si depunere la instanta competenta a actiunii nu duce la castigarea dosarului si, in consecinta, inmatricularea autoturismului fara plata taxei. In acest moment avem instituit timbrul de mediu iar practica judiciara este una neuniforma la nivelul tarii, atat cu privire la restituirea timbrului de mediu, cat si cu privire la obligarea Serviciului Inmatriculari la inmatriculare fara plata timbrului de mediu. Ganditi-va bine inainte de achizitionarea autoturismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare castigata in instanta Drujescu Drujescu Buna ziua.Am gasit o masina neimatriculata si vanzatorul spune ca are taxa de poluare castigata in instanta.Masina se poate inmatricula pe numele meu desi ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism flori_minicards flori_minicards Buna seara am cumparat un autoturism de la o doamna din Mehedinti masina a inscriso in 02/02 /2013 fara plata taxei de mediu dumneaei avand aceasta ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Sotia mea a castigat procesul cu Institutia Prefectului-Serviciul Inmatriculari, pronuntandu-se o sentinta favorabila ei, care a ramas irevocabila prin ... (vezi toată discuția)