avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum scap de impozitul pe masina vanduta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum scap de impozitul pe masina vanduta?

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce solutie am sa scap de impozitul pe masina vanduta unei persoane care nu a mai fost sa inregistreze pe numele lui proprietatea nou dobandita si ulterior vanduta unui necunoscut. Nu mai am contractul facut, nici datele cumparatorului si nu stiu unde se afla masina in prezent. Multumesc, cu stima.
Aceiasi problema o are si sora mea.A vandut masina doar prin chitanta de mana si acum dupa 6-7 ani are cam 13 mil de plata la impozit. Problema este ca nu stie nimic de cumparator si peste toate astea locuieste in strainatate. Ar putea trimite o declaratie pe proprie raspundere evident in fata notarului si aici sa o prezint eu la fisc? Multumesc
@ynocentta
Ce te faci daca prin absurd maine vine cumparatorul si te cheama sa faceti actele in vederea transcrierii autovehicululi :-/ Te duci la taxe si impozite si spui ca ti-a trecut amnezia si ti-ai amintit ce-i cu masina :giggle:Cum sa spui ca nu stii unde este cand tu ai vandut-o :slap: N-am pomenit nimic de aspectul penal :(
@corina....
Daca stiti unde este masina, e simplu : mergeti si luati-i placutele de inmatriculare. In mod normal, daca nu a transcris-o la serviciul taxe si impozite de la primaria de domiciliu, n-o putea transcrie nici la serviciul inmatriculari. Pe cale de consecinta serviciul inmatriculari nu va elibera alte placute de inmatriculare decat proprietarului. Mai mult ce sa va zic ? Nu-i o treaba prea ortodoxa, dar e rapida. Daca nu stiti unde este masina singura solutie legala este sa-l chemati in instanta pe cel la care ati vandut-o. E vorba despre o actiune in obligarea de a face. Aveti nevoie de un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
DlGoe, utilizator
Pare stupid dar asa este. Vanzatorul in speta sora mea a fost bucuroasa ca a scapat de masina dupa care a plecat inapoi in strainatate unde munceste de 12 ani iar cinnd a revenit a incercat sa dea de cumparator si au trecut 7ani. Ca sa nu mai spun , cumparatorul a fost din alt oras.
Un sfat dacă mi puteți da va rog ! Fostul meu sot a vândut masina care figura înscrisă pe numele meu fără a fi făcut partaj al bunurilor și nu cunoaște numele celui care a cumpărat masina și nici unde se afla. Cert este ca primesc amenzi și nu știu cum pot scăpa de situația asta.
Deci, e clar ca vanzarea s-a facut pe chitanta de mana si nu s-au facut inregistrarile si radierile la politie.
Aveti tot dreptul sa depuneti la politie o plangere pentru furt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fiscal alexz0ne alexz0ne Buna ziua, Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)
Masini instrainate Kent8d Kent8d Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati in legatura cu un raspuns la urmatoarea problema pe care o am: in urma cu doi ani am vandut vreo 4 masini inmatriculate ... (vezi toată discuția)
Autoturism vandut, dar neinmatriculat pe noul proprietar adumitroaie florin adumitroaie florin Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in situatia in care am vandut o masina unei persoane, am un PV de vanzare cumparare, l-am scos din evidenta ... (vezi toată discuția)