avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat stagiar, cereri tribunal si curte de apel
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat stagiar, cereri tribunal si curte de apel

Potrivit legii si statutului profesiei de avocat, stagiarul nu poate pune concluzii decat la judecatorie. Dar intrebarea mea este daca stagiarul poate formula cereri la aceste instante si daca clientul in acest caz isi poate recupera cheltuielile de judecata. Ma refer la situatia in care contractul dintre client si avocat prevede doar intocmirea de acte si cereri cu caracter juridic, nu si reprezentarea in instanta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:11, 5 Ianuarie 2014
Raspunsul la intrebarea dvs nu poate fi decat afirmativ. Redactarea unei cereri pentru a fi depusa la Tribunal si/sau Curte de Apel nu poate fi asemanata cu reprezentarea in instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu zic ca nu, intentia legiuitorului este clara si bazata pe ratiuni de experienta de a interzice avocatului stagiar sa se prezinte in fata instantelor superioare, depinde acum peste ce instanta nimeriti si cat de atenta este la aceste aspecte.
Este vorba doar despre redactarea unei cereri si nu de reprezentare.
Am inteles, dar asta este opinia mea.
Avocatul stagiar nu poate îndeplini niciun act în faţa instanţelor superioare.
DECIZIA NR. 746/29.06.2013 UNBR
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
Stefan Bicov, Avocat

Alte discuții în legătură

Stagiatura Elena Anghelescu Elena Anghelescu As vrea sa aflu parerea dvs. apropo de "pozitia" avocatului stagiar raportat la prevederile art. 22 din Lg. 51/1995. O sa-l citez eu aici ca sa stim despre ce ... (vezi toată discuția)
Informatii despre barou stefanvl stefanvl Am si eu 2 intrebari: 1)dupa cat timp de la obtinerea diplomei de drept pot sustine examenul de intrare in barou?(exista anumite conditii?) 2)dupa cat timp ... (vezi toată discuția)
Problematica avocat stagiar - punere concluzii horeabortan horeabortan Conform prevederilor legale in vigoare, avocatul stagiar poate pune concluzii doar la judecatorii. Daca am un client care are un caz in care este competenta o ... (vezi toată discuția)