avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune ....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune ....

Dupa decesul ambilor parinti , casa ramane celor 3 frati. Unul din ei , care este sotul meu ar dori ca in urma succesiunii partea lui sa treaca direct pe numele meu. Se poate face un act notarial in urma caruia partea care ii revine din succesiune sa fie direct pe numele meu sau doar o imputernicire ca eu sa il reprezint si mostenirea sa fie pe numele lui?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 13:47, 8 Aprilie 2009
Dumneavoastra nu puteti primi mostenirea sotului. Puteti numai pe baza de procura speciala sa-l reprezentati la dezbaterea mostenirii. Si vanzarea intre soti este interzisa. Asa ca , daca ati dori ca acel bun , obtinut prin mostenire sa fie pe numai pe numele dvs , ar trebui sa fiti divortati. In caz contrar bunul ramane proprietatea sotului ca bun propriu, dobandit in timpul casatoriei prin mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Procura notariala maria dinca maria dinca Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu daca se poate face o imputernicire notariala prin care eu in calitate de fiica sa il reprezint pe tatal meu la dezbaterea ... (vezi toată discuția)