o intrebare va rog, am o doamna care a cumparat in urma cu 60 de zile o rochie care acum i s-au rupt pe cusatura, dansa spunand ca aresprectoat toate conditiile de utilizare..., nu detine bonul fiscal sau orice dovada de achizitie a acelui produs insa a venit cu reclamatie in baza legii 449/2003 spunad ca are garantie asupra produslui 2 ani de zile, iar cum produsul i s-a defectat in aceasta perioada are dreptul legal de al schimba, ameninta cu opc si proces in instanta cu martori probatori. Eu stiu ca garantia este valabila 30 de zile si doar in prezenta bonului fiscal. Ma puteti elucida putin cu privire la acest aspect?
Reclamatia nu ii va fi luata in considerare in lipsa bonului fiscal. Amenintarea cu procesul este amuzanta. In plus, una e sa se fi descusut si alta sa se fi destramat. Daca este destramata e clar ca cine a imbracat-o s-a... revarsat, in acest caz nu e vina nici a producatorului nici a dvs. ca vanzator. O si putea imprumuta cuiva, nu?
In opinia mea nu aveti de ce sa va faceti probleme.
multumesc, insa imi puteti detalia un pic cum sta treaba cu garantia de 2 ani, este clar trebuie insotita de bon fiscal, insa cu ascestea in ce conditii este valabila aceasta garantie de 2 ani?