avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua. Problema mea suna in felul urmator: parintii mei au cumparat un apartament in urma cu peste 30 ani in contractul caruia apareau ca beneficiari doar ei si nu era stipulat nimic de viitorii posibili copii. In 91 au divortat, nefacandu`se partaj, iar in urma cu vreo 7 ani el s`a recasatorit cu persoana cu care era din 91, locuind la ea in apartament si eu cu inca 2 frati ramanand impreuna cu mama in apartamentul cumparat de ei 2. El a murit si din cate am inteles, actuala sotie ar avea niste drepturi la partea lui de apartament. Intrebarile mele sunt: cat anume reprezinta dreptul ei? si noi, copiii, avem vreun drept la apartamentul ei? Ma gandesc ca daca ea are drept la o parte din ce a avut el, el nu are drept la o parte din ce a avut ea inainte sa se casatoreasca, respectiv noi, urmasii lui? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gelutzu , utilizator 11:36, 6 Ianuarie 2014
Sotia supravietuitoare vine la succesiune in concurs cu copii defunctului. Va veni la cota parte de 12 care apartinea tatalui ein imobilul achizitionat in timpul casatoriei cu mama dvs. Va avea 14 din 12 iar copii 34 din 12, restul de 12 apartine mamei dvs.
Dvs nu puteti mosteni nimic deoarece nu aveti vocatie la mostenirea doamnei,
Multumesc frumos pentru raspuns. As mai avea 2 intrebari.. Din 91 sau 92 cand s`a mutat el din casa, s`au mau facut imbunatatiri apartamentului.
1.Partea ei de 1/8 trebuie sa fie din valoarea apartamentului fara imbunatatiri nu?
2. O poate obliga acea femeie pe maica`mea sa vanda apartamentul sau sa faca ceva sa`i dea partea ei de bani?
Multumesc
Soția tatălui poate demara dezbaterea succesorală.Dacă faceți dvs., descendenții, acest lucru, o veți menționa și pe doamna ca succesoare a tatălui.Doamna cu siguranță, având interesul, va merge să dea o declarație de acceptare a succesiunii, dacă nu a făcut-o deja.
Dacă nu vă înțelegeți la notar, atunci veți fi îndrumați către instanță.Iar acolo, în lipsa bunei înțelegeri, se poate dispune și vânzarea imobilului, pentru ca fiecare succesor să-și primească cota sa parte .
Si valoarea e cea de acuma cu imbunatatiri aduse doar de noi, fara niciun aport al ei, sau valoarea din care se scad investitiile facute dupa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire oanabaisan oanabaisan in urma cu un an tatal meu a decedat.in urma am ramas 3 copii, eu si 2 din prima lui casatorie si mama(a 2 a sotie).dupa ce a decedat sotia lui s-a recasatorit ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)