Buna ziua dragi colegi.
Daca aveti experienta in legatura cu examenul de admitere in barou sau daca abia o sa-l sustineti in toamna asta si aveti idee de cum o sa decurga sau alte opinii despre cum vi se pare voua examenul scrieti aici.
Eu abia o sa-l sustin pentru prima data in toamna asta si sincer imi este tare teama de oral.
Am tot cautat pe internet mai multe detalii in legatura cu examenul de anul trecut poate si cateva subiecte date la scris dar nu am gasit nimic si sunt convinsa ca nu sunt singura care este interesata de acest lucru, daca are cineva aceste subiecte va rog sa le scrieti in forum.
Dragi colegi astept raspunsurile voastre si va rog sa nu batem campii cu eventualele greseli de exprimare cum am vazut ca se face, haideti sa fim maturi si sa dezbatem aceasta problema cu seriozitate.
Va multumesc.
Cred ca examenul se sutine dupa 20 septembrie.
Avand in vedere sumele stabilite (zeci de milioane!!!) incepe sa semene cu sistemul aplicat, mai nou, in tot invatamantul universitar romanesc: taxe cat mai mari, locuri cat mai multe, exigenta minima - . Concluzie: subiectele vor avea dificultate medie sau mica, in asa fel incat sa poata incasa zecile de milioane de la cat mai multi candidati declarati admisi.
Ce ma ingrijoreaza este ca desi topicul are peste jumatate de an si forumul peste 10.000 de membri, nu s-a gasit nimeni sa povesteasca cum a fost la examenele din anii precedenti!!! DE CE? Exista o formula secreta? Iar daca nu, este asa de greu ca cineva sa povesteasca in cateva randuri cum a fost? Ex.:
Servus! Tematica noua si subiectele noi de examen sunt de vreo 2-3 zile pe site-ul uar si unbr si se pot downloda, deci fara buchete si zimbete la secretare pe la barouri :).
examenul incepe pe 23 nov.
subiectele sunt putin diferite fata de anul trecut, dar e putin spus ca " sunt stufoase" si se cere acum si statutul si codul acela abracadabra deontologic al avocatilor din UE.
si examenele sunt de obicei in scris, dar asta probabil difera de barou.eu n am auzit inca de examinare orala in barourile din jururl meu.
si bafta multa!
Servus! Tematica noua si subiectele noi de examen sunt de vreo 2-3 zile pe site-ul uar si unbr si se pot downloda, deci fara buchete si zimbete la secretare pe la barouri :).
examenul incepe pe 23 nov.
subiectele sunt putin diferite fata de anul trecut, dar e putin spus ca " sunt stufoase" si se cere acum si statutul si codul acela abracadabra deontologic al avocatilor din UE.
si examenele sunt de obicei in scris, dar asta probabil difera de barou.eu n am auzit inca de examinare orala in barourile din jururl meu.
si bafta multa!
e dificil sa se relateze impresii de la examen. Ideea e ca subiectele sunt publice iar parerile personale tin de diverse premize proprii precum nivelul cunostintelor, emotivitate, etc.. Probabil ca daca toti cei 10.000 de useri ar scrie o povestioara ar iesi o carte interesanta de anecdote. Din pacate eu nu iti pot spune decat cum a fost la "interviul" de intrare in barou, eu prinzandu-l pe ultimul. Am pus ghilimelele pt ca atunci in functie de varii criterii "interviul" putea fi o discutie despre vreme sau un adevarat examen oral. Din pacate la mine a fost varianta a doua, dar important e ca am trecut probele. Avand in vedere faptul ca acest tip de examinare nu se mai practica nu cred ca iti e de mare folos relatarea , dar daca ai dorit impresii din anii trecuti........
succese
poti sa ne spui,pls,de unde ai luat hotararea asta ca e foarte interesanta.sau daca stii macar ce numar are sau und ea fost publicata?ms
Avocatura
nicolealex
buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)