avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Am mandatat reprezentantii sindicali cu mandat scris pentru negocierea CCM,mandatul fiind explicit si cu obiectiv clar. Am intocmit tabele cu semnaturi in acest sens,tabele in care salariatii respectivi au optat in proportie de peste 80 la suta intr-un anumit sens. Acest mandat a fost incalcat in totalitate,in sensul ca nu s-a respectat vointa data prin mandat scris de catre salariati. Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pentru a repara aceasta situatie,care sunt optiunile legale de a contesta in instanta CCM-ul, care a fost semnat si inregistrat la ITM.
Mentionez faptul ca nu toti liderii mandatati au semnat, dar ca au fost majoritari cei care au semnat,desi mandatul a fost acelasi pentru toti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 6 Ianuarie 2014
Puteti actiona in instanta si pe mandatarii dvs, pentru incalcarea mandatului dat.
Multumesc!
Pe ce temei legal?
Putem obtine reluarea negocierii ca fiind neconforma mandatului dat?
Putem cere despagubiri pentru prejudiciul adus?
De la cine trebuie sa cerem recuperarea pierderilor,de la administratie sau de la membrii comisiei de negociere care au incalcat mandatul dat?
Despagubirile se vor solicita de la cei mandatati de dvs si nu de la angajator.

Mandatarii dvs nu au indeplinit corespunzator mandatul dat, situatie in care se poate angaja raspunderea delictuala civila pentru fapta proprie.

In reglementarea răspunderii personale (pentru fapta proprie) articolul 1357 Cod Civil prevede că acela care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşită cu vinovăţie, este obligat să îl repare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod civil B_Cosmin B_Cosmin rog sa-mi spuneti la ce articol din codul civil se incadreaza o persoana care premeditat creaza prejudicii materiale altei persoanei fizice? Unde pot gasi ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu din cauza sindicatului anghel75 anghel75 Buna ziua, Daca Sindicatul companiei la care lucrez a deschis Actiune Civila impotriva angajatorului privind recuperarea unor drepturi materiale prevazute in ... (vezi toată discuția)
Lege?!?! RebeccaMe RebeccaMe Am o problema in legatura cu vecinii mei....isi spala masinile langa zidul casei mele..mi-a picat multa tencuiala la camara, care este chiar in dreptul locului ... (vezi toată discuția)