avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen actiune contencios
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen actiune contencios

Termenul de 6 luni pentru promovarea actiunii in contencios-administrativ cand va incepe sa curga, daca am primit raspunsul de la autoritatea publica, insa dupa expirarea celor 30 de zile ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:45, 7 Ianuarie 2014
nu puteti obtine câstig de cauza decât dacă nu v-a solutionat conform legii acea cerere adresata unei autoritati publice.Termenul curge de la data primirii cererii de catre institutie.Faptul ca ati primit un răspuns în afara termenului legal, nu conduce automat la motiv de chemare în judecata dacă doriti sa invocati acest motiv.Eventual, reveniti cu ceva clarificari si, cineva de pe acest forum vă va ajuta.O zi senină!
Vreau sa promovez o actiunea in contencios-administrativ si am urmat procedura prealabila, insa autoritatea publica nu mi-a raspuns in termenul de 30 zile prevazut de legea 554/2004, ci ulterior experirarii termenului.
Atunci intreb: termenul de 6 luni pentru promovarea actiunii de cand va incepe sa curga, de la expirarea celor 30 de zile sau de la data comunicarii raspunsului la plangerea prealabila ?

Cererea prin care veți solicita anularea actului administrativ se poate introduce în termen de 6 luni de la data expirării termenului de soluţionare a plângerii prealabile.
Gabriela Pintea a scris:

Cererea prin care veți solicita anularea actului administrativ se poate introduce în termen de 6 luni de la data expirării termenului de soluţionare a plângerii prealabile.

si daca am introdus-o in ultima zi a termenului de 6 luni de la data raspunsului, e tardiv formulata ?
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
adi_09, utilizator
Da, este tardiv formulată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in contencios administrativ ROMANFLORIN ROMANFLORIN Inainte de a ataca in instanta un act adm se face plangere prealabila la emitent in termen de 30 de zile de la comunicare. Cand incepe, insa, sa curga termenul ... (vezi toată discuția)
Petitie primarie ndan57 ndan57 Buna ziua, am depus o petitie la primaria de sector si nu am primit nici un raspuns. Cum ii pot actiona in judecata, in contencios administrative sau ... (vezi toată discuția)
Completare actiune luxury luxury In cazul in care actiunea in contencios administrativ prin care s-a solicitat anularea unor decizii de impunere a fost inregistrata in termenul de prescriptie ... (vezi toată discuția)