Buna ziua ! La data de 26.01.2011, fiul meu a fost operat pe creier ( tumora) la Spitalul privat Euroclinic, el fiind asigurat.Operatia a costat 27000 lei, si am fost informati ca, fiind asigurat conform contractului individual de munca, spitalul va deconta parte din costurile operatiei.Am facut numeroase adrese catre Ministerul Snatatii, care Casa de Aigurari de Sanatate precum si catre spitalul Euroclinic, insa arunca vina unul pe celalalt( urata practica impamantanita in aceasta tara, imi pare rau ca sunt cetatean al ei).Ma pregateam sa actionez in instanta aceste institutii, cand mi-am dat seama ca s-a schimbat codul de procedura civila..si anume a fost introdusa medierea, despre care nu stiu nimic.Va rog daca doriti si puteti, sa ma lamuriti si pe mine, ba mai mult decat atat, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si care sunt costurile.Bag seama ca daca introduceam actiune la Tribunal, nu plateam nimic, asadar cu aceasta mediere trebuie sa umblam la portofel, sau poate nu , astept raspunsul Dvs.Si va rog sa-mi spuneti daca pe perioada medierii prescriptia se ridica.Noi implinim 3 ani de la operatie pe 26.01.2014...Va multumesc si va doresc un An Nou cu multa sanatate si multe realizari !
medierea este valabila si in cazul avocat-client sau acolo se aplica arbitrajul Baroului sau OPC? este vorba de neindeplinirea unor cerinte cat si de indeplinirea defectuoasa in defavoarea mea. Cui ma pot adresa in aceasta privinta? vb aia sa rezolv cat mai bine si scurt!
indeplinirea cerintelor cf contractului si a discutiilor in prealabil. nu tin neaparat sa ma adresez Baroului ca si ei dau mai departe la Curtea de Arbitraj ca si la mediere e vb bani de dat in plus. nu vreau sa deraiez de la scopul principal, numai sa mentionez undeva reaua-crediinta din partea onorabilului care in loc sa ma ajute m-a impiedicat si in final a trecut si pe cealalta parte a baricadei, situatii care cf statutului avocatului nu se fac si sunt ilegale.
cat priveste obiectivele eu personal am obtinut, "nefiind avocat" mai multe cu niste recomandate decat cu ajutorul avocatului...respectiv....citind un pic mai mult!
de aici concluziile sunt clare: reaua vointa si onorariul neonorat prin servciiile convenite.
Fiind avocat de profesie si avand cunostiinte net fata de mine ar putea vicia Baroul, Curtea de Arbirtaj si mediatorul.
asta in cazul in care mi s-a recomandat av respectiv. nici nu ma gandesc daca n-ar fi fost recomandat!!
Calea de urmat presupune mai intai o discutie cu avocatul, pentru a lamuri aspectele in legatura cu care suneti nemultumita. Aceasta discutie poate avea loc direct sau prin mediere, cu conditia ca avocatul sa raspunda unei eventuale invitatii adresate de un mediator pe care l-ati contacta in acest sens. Medierea nu poate avea loc decat daca toate partile implicate sunt de acord.