avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime munca

Buna ziua, activez intr-o societate de 11 luni si am o vechime in munca de peste 20 de ani.As dori sa stiu daca pot solicita angajatorului sa-mi recunoasca aceasta vechime deoarece pe fluturas nu apare acest aspect ,sau dupa ce perioada pot solicita acest lucru.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ninel_d , utilizator 16:41, 7 Ianuarie 2014
1. Daca aveti incheiat un contract individual de munca atunci va este recunoscuta vechimea in munca.

2. Vechimea in munca nu este recunoscuta de angajator iar pe fluturas nu apare asa ceva.
oricand aveti dreptul sa solicitati o adeverinta din care sa rezulte vechimea in munca, iar angajatorul este obligat sa o elibereze potrivit C.Muncii.
Insa ,,fluturasii,, de salarii sunt doar documente care atesta plata salariului nu neaparat si vechimea in munca.
Nu cumva va referiti la sporul de vechime?
Intreadevar,despre sporul de vechime este vorba.As dori sa stiu daca angajatorul este obligat sa-mi achite acest spor de vechime.Multumesc
Sporul de vechime se acorda numai daca este prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil si/sau in regulamentul intern al angajatorului.

Alte discuții în legătură

Spor de vechime Narcisa_ Narcisa_ O persoana care lucreaza, in fiecare luna primeste fluturasul privind salariul pe care il mai are de luat. Pe fluturas, este scris salariul de baza, spor ... (vezi toată discuția)
Fluturas salariu felli_d felli_d Am lucrat la o societate pina anul trecut ,as dori sa stiu daca mai pot solicita copii de pe fluturasi de salariu la aceasta societate in conditiile in care nu ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca negrila negrila lucrez la o s.c. si as dori sa stiu 1.daca mi se ia in calcul vechimea in cazul in care nu sunt platite taxele la stat 2.cum se procedeaza pt. incetarea ... (vezi toată discuția)