avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

Sunt casatorita de 5 ani, in ultimii 3 ani casnicia merge tot mai prost, iar eu am sperat la mai bine. Insa, el fiind un om care bea din ce in ce mai mult, a ajuns ca atunci cand este stare de ebrietate sa caute cearta si sa ma loveasca,
Am facut cateva plangeri la politie, am fost si la INML.
M-am hotarat sa divortez, insa nu va fi prea usor. Copii nu avem. Apartamentul este luat de mine inainte de casatorie prin credit bancar. Dat fiind violenta cu care ma trateaza, refuzul lui de a divorta, ma gandesc ca un prim pas sa-l oblig sa se mute in alta parte, iar apoi sa innaintez divortul, partajul...etc.

Va rog sa-mi spuneti cum tb sa procedez..am intrebat si la politie...insa nimeni nu vrea sa-si assume.
La prima plangere pe care am facut-o, el si-a asumat in scris ca nu va mai fi violent, insa acum cei de la politie ai tergiversat...nu au luat nici o masura..
Ce ma sfatuiti sa fac, cum ar trebui sa procedez?

Multumesc frumos!
sa cereti in instanta emiterea unui ordin de restrictie si protectie sau cu ocazia divortului sa cereti evacuarea sotului turbulent.

cititi despre cum se procedeaza in vederea obtinerii ordinului de protectie
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Promovati actiunea de divort.
Bunul dobandit inaintea casatoriei este propriu, nu va fi cuprins in masa partajabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare gabarnicoleta gabarnicoleta Revin in acest forum cu rugamintea de a mi spune (,daca stie cineva) de cate ori ai voie sa deschizi proces de evacuare sau protectie pt aceeasi persoana ... (vezi toată discuția)
Partaj credit ipotecar pentru apartament. cum se procedează în astfel de situații? alinette22 alinette22 În momentul de fata sunt în proces de divorț. Împreună cu soțul am contractat un credit ipotecar pentru achiziționarea unui imobil, în urma cu un an, ... (vezi toată discuția)