Buna ziua,
Va rog, sa ma ajutati, cu o rezolvare la urmatoarea problema.
In urma cu 6 ani, bunica mea a obtinut prin hotarare a comisiei Judetene de Aplicare a legii 290, o despagubire. ANRP nu a pus in aplicare hotararea, iar in urma cu trei ani bunica m-a imputernicit prin procura judiciara pentru a actiona in instanta autoritatea mai sus mentionata. In 2013, dupa ce am trecut prin trei instante, Judecatorie, Tribunal, Curtea de Apel, am obtinut o hotarare definitiva si irevocabila pe care am investit-o cu formula executorie iar printr-un executor judecatoresc s-a pus poprire pe ANRP. Am reusit in cele din urma dupa 6 ani sa recuperez despagubirea pe care ANRP-ul refuza sa o plateasca. La inceputul actiunii bunica a promis verbal ca daca voi recupera banii, acestia se vor inparti in mod egal la mostenitori. Doar acum s-a razgandit, iar la presiunea unei matusi mostenitoare vrea sa imparta banii intr-un mod asemanator succesiunii(adica bunica sa primeasca mai mult de 60%, iar alti doi mostenitori printre care si matusa, restul). Probabil ca intentia matusii este de a obtine intr-un final si partea bunicii pe langa partea ei. Dosarul de despagubire a fost facut pe numele bunicului meu decedat acum 16 ani, iar ca mostenitoare fiind trecuta bunica. In momentul de fata nu exista succesiune facuta pe mostenire ( casa, teren, e.t.c.). Totodata, inainte de schimbarea totala a viziunii bunicii, aceasta ma imputernicit la contul bancar la care aceasata era titulara, iar eu pentru siguranta mea, pentru a nu retrage altcineva banii din cont prin presiune asupra bunicii, am scos banii si i-am pus intr-un cont personal. Am facut mutarea asta pentru ca executorul judecatoresc a virat banii in contul bancar cu mult timp inainte ca instanta sa solutioneze cererea cu mentiunea de irevocabila si definitiva prin recurenta
(as fi putut risca o eventuala intoarcere a executarii si banii sa nu mai fie in cont).
Practic, chiar daca nu am profesia de avocat, eu am reprezentat cu succes in fata instantei interesul familiei, obtinand in cele din urma suma care ANRP-ul o datora. Intrebarea este, pot cere in momentul de fata bunicii mele un onorariu de succes? Daca bunica refuza sa plateasca acest onorariu, tinand cont de influenta matusii, pot cere in instanta acest onorariu? Cu ce ma poate acuza cineva ca in momentul de fata banii sunt in contul meu si nu in contul bunicii? Ce drepturi am eu ca imputernicit la contul titulatului? Va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie, pentru a o impiedica pe matusa mea sa isi puna in aplicare planul. Bunica mea are 92 de ani si cred ca a cedat la presiunea facuta de matusa, desi initial a promis impartirea banilor intr-un mod egal, mod cu care am fost de acord la inceput.
Multumesc!