avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Bunica mea a murit acum 2 luni de zile.A ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Bunica mea a murit acum 2 luni de zile.A avut un ...

Bună seara. Bunica mea a murit acum 2 luni de zile.A avut un cont în banca.matusa mea a fost împuternicit a contului.Aceasta mătușa a scos bani din cont când trăia bunica.Eu ca moștenitor am dreptul si eu la o parte din bani care au fost în cont?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Ați fi avut dacă suma mai exista în contul bunicii la data decesului.
Matusa era împuternicita pe cont, prin vointa bunicii.
depinde cand i-a luat, pt ce, ce a facut cu ei etc
Buna ziua,

Trebuie analizate limitele mandatului si modalitatea de dobandire a calitatii de imputernicit pe cont. De exemplu, imputernicirea care se da in fata bancii poate sa contina limitari, de ex, doar pentru ridicare extrase bancare, doar pentru ridicare sume de bani in limita de x lei, etc. Totodata, mandatul poate sa fie stabilit pentru o durata limitata. De asemenea, in functie de felul imputernicirii se poate analiza daca imputernicitul a actionat in limitele imputernicirii, poate sa fie imputernicit ca urmare a punerii sub interdictie a persoanei - titulare de cont, situatie in care instanta de judecata stabileste limitele imputernicirii.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani din cont bună ziua, mama mea avea sume considerabile ... Ericg3139 Ericg3139 Recuperare bani din cont Bună ziua, mama mea avea sume considerabile în cont la banca, unde era și bunicul meu împuternicit. Mamei i s-a descoperit ca are ... (vezi toată discuția)
In cadrul procedurii succesorale, notarul cere tuturor bancilor ... Bazy Bazy In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
M-au declarat mort si au luat bani de la anrp Silea Silea De pe urma tatalui si bunicului (decedati) , sunt mostenitorul unor terenuri pentru care am cerut despagubiri banesti prin ANRP, ultima cerere fiind in 2015. ... (vezi toată discuția)