Buna seara.Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa pe scara, cand exista diferente intre consumul dat de indexul comun pe scara blocului, si suma consumurilor apartamentelor de pe scara. Diferenta enorma 50mc la 13 apartamente, lucru care se repeta luna de luna. Iese din calcul faptul ca cineva ar fura apa (nici daca ar fi un apartament fara apometre nu s-ar putea consuma atat). Am intrat in apartamente de 2 ori consecutiv si am citit apometrele, au fost raportate corect.Cat as putea plati conform legii minim la aceste pierderi, (inca nu am incheiat contracte cu furnizorul de apa). Suntem ultima scara din bloc, pot presupune ca exista si aer-presiune care se baga si trece prin apometrul comun. Daca in apartament nu se da drumul la robinet in acele momente aerul nu trece prin apometrul de apartamet. Trebuie sa incheiem aceste contracte si sa convenim asupra pierderilor. Cum credeti ca ar trebui tratata aceasta chestiune?
Normele in vigoare nu precizeaza o modalitate concreta de repartizare supliment consum utilitati
la nivelul asociatiilor de proprietari unde se inregistreaza acest supliment de consum,comitetul executiv poate decide una dintre cele 4 variante de calcul - fiecare dintre ele avand avantaje si dezavantaje
Multumesc. As dori sa stiu la ce variante va referiti. As dori sa precizez ca dpdv al furnizorului nu este vorba de supliment , este vorba de pierdere.
Repartizarea diferentelor de apa este conditionata de decizia comitetului executiv al asociatiei de proprietari
Cauzele inregistrarii de diferente intre factura furnizor utilitati si total index comunicati de consumatori se pot datora mai multor factori citirea indexilor individuali la date diferite,
existenta de deficiente la apometrele individuale,existenta de apometre diferite clase de precizie,montare defectoasa apometre,pierderi pe instalatia parte comuna ,pierderi la baterii si sisteme inchidere consumatori individuali cele mai frecvente la bazinul wc si nu in ultimul rand sustragerea cu buna stiinta de apa
Exista variantele de calcul raportat la consumul comunicat,proportional cu suprafata utila a proprietatilor,in raport de numarul de persoane in evidenta de calcul contributii intretinere
Fiecare varianta are avantaje dar si avantaje
Analizati la "Documente utile",in partea dreapta regulamentul de repartizare supliment apa
Propuneti comitetului executiv sa analizeze situatia suplimentului de consum si sa decida o varianta acceptabila de repartizare consum suplimentar
Nedeclarare apa rece
mirusaby
Buna ziua,
as dori sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: cum se mai poate imparti apa rece, diferenta intre citit in ap. si citit de cei de la apa canal , ... (vezi toată discuția)