avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Militara de Urmas !!! Va Rog sa imi raspundeti ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Militara de Urmas !!! Va Rog sa imi raspundeti urgent !!! Va multumesc

Beneficiez de pensia de urmas de aproximativ 1 an. Peste 1 luna ar trebui sa ma angajez in strainatate pentru o perioada determinata de 4 luni sau 1 an...singura conditie pentru a primi pensia este ca am dat o declaratie semnata la notariat cum ca nu am niciun alfel de venit. Deci nu am voie sa lucrez. Vroiam sa stiu ce se intampla cu pensia daca voi pleca pe acel contract in strainatate Contractul este inregistrat la ANOFM . Va rog sa imi raspundeti cat se poate de repede ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:58, 9 Aprilie 2009
Conform art. 40 alin. 2 din legea nr. 164/2001:

(2) Soţul supravieţuitor are dreptul la pensie de urmaş, indiferent de vârstă şi de durata căsătoriei, dacă decesul soţului susţinător s-a produs ca urmare a unui accident în timpul şi din cauza serviciului, a unui accident asimilat acestuia conform legii, a unei boli contractate în timpul şi din cauza îndeplinirii serviciului militar sau a tuberculozei şi dacă nu realizează venituri lunare dintr-o activitate profesională pentru care asigurarea este obligatorie sau acestea sunt mai mici decât un sfert din salariul mediu brut pe economie.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
Pentru a evita o surpriza neplacuta de genul "decizie de debit", solicitati, in scris, suspendarea platii pensiei.

In termen de 30 de zile de la intoarcerea in tara solicitati, tot in scris, reluarea in plata a pensiei. Intrucat sunteti copilul sustinatorului decedat, pentru a beneficia in continuare de aceasta categorie de pensie trebuie sa indepliniti conditiile prevazute de Legea nr. 164/2001.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Gabriela Pintea a scris:

Pentru a evita o surpriza neplacuta de genul "decizie de debit", solicitati, in scris, suspendarea platii pensiei.

In termen de 30 de zile de la intoarcerea in tara solicitati, tot in scris, reluarea in plata a pensiei. Intrucat sunteti copilul sustinatorului decedat, pentru a beneficia in continuare de aceasta categorie de pensie trebuie sa indepliniti conditiile prevazute de Legea nr. 164/2001.

Va multumesc mult !!!
Nu aveti pentru ce sa-mi multumiti! Drum bun si multe realizari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii militare de urmas grigoras  constantin grigoras constantin daca tatal meu a fost maistru militar si a iesit la pensie pe caz de boala ( boala cauzata de mediul de munca de la servici) cand are mama mea dreptul la ... (vezi toată discuția)
Pensii militare de urmas(intrebare??) krys_xndr krys_xndr Sunt studenta ultimul an (III) ,la cursuri de zi si primesc pensie militara de urmas,as vrea sa imi raspundeti va rog mult,daca incep in toamna o a doua ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dupa 9 ani?doc necesare arsilvia arsilvia Buna seara, as avea o intrebare: tatal meu a murit in2000 iar mama mea nu a cerut niciodata pensia de urmas si nu mai lucreaza nici ea din 2001. e prea tirziu ... (vezi toată discuția)