buna ziua vreau sa aflu ce drepturi am in calitate de mostenitor dupa tatal meu decedat .Dupa decesul bunicilor mei din partea tatalui ,unchiul meu (a pus mana pe avere) prostindul pe tatal meu in viata care era alcoolic nu stiu prin ce misloace .El nu a primit nimic din mostenire dupa care a decedat ,la fel nici eu nu am primit nimica din acea mostenire .As dori sa stiu ce drepturi am dupa tatal meu si ce ar trebui sa fac pentru a intra in posesia lor .Ei au fost numai 2 frati .Va multumesc.
Dvs va mosteniti tatal, ce avea tata ( daca mai avea ceva )la data decesului sau, veti mosteni dvs.
Probabil ca tata a renuntat la mostenirea dupa parinti sau a primit ceva bani de la unchiul dvs, nu mai aveti ce face in privinta asta.
puteti sa il intrebati pe unchi cum a ajuns proprietar si pe partea cuvenita tatalui dvsa.
"Prostitul" tatalui dvs.de catre fratele sau a constat probabil prin a il determina pe tatal dvs.sa renunte la mostenire. Daca s-a dezbatut mostenirea de pe urma defunctilor dvs. bunici paterni, iar mostenitor a ramas doar unchiul dvs., asta inseamna ca atunci cand s-a dezbatut mostenirea tatal dvs. a dat in fata notarului declaratie de renuntare la mostenire. Incercati sa aflati la ce notar s-a dezbatut mostenirea si solicitati notarului o copie din arhiva a certificatului de mostenitor in care scrie cine a renuntat la mostenire.