avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Neacordare grupa I de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Neacordare grupa I de munca

Buna ziua.

Am lucrat ca ajutor mecanic locomotiva , la Combinatul chimic Giurgiu. Combinatul chimic Giurgiu a fost inchis.Lichidatorul nu imi acorda grupa I (adeverinta)pe perioada lucrata pe locomotiva(7 ani),motivand vina mea ca nu am luat grupa cand functiona combinatul , motivand si ca casa de pensii le cere diferite tabele sau grafice cu grupele acordate in aceea perioada(83-90), care lichidatorul nu le detine.Cum pot rezolva aceasta problema?

In loc de adeverinta de grupa I am primit acesta adeverinta

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
Vasilegheorghe1, utilizator
1. Daca ati fi lucrat in gr. I de munca trebuia ca aceasta sa fie inregistrata in carnetul de munca.

2. Raspunsul dat de SC Verachim S.A. este corect.

3. Cititi si pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

Carnetul de munca in acest moment este in posesia mea(pot sa-i fac cateva poze si sa le pun aici).Nu scrie nimic de grupa de munca nici in perioada cand am lucrat la S.C SCUTGiURGIU.S.A si m-i sa eliberat adeverinta de grupa I.De incadrat in grupa I, cred eu ca am fost....tinand cont ca restul colegilor mei au fost incadrati(colegii care aveau aceias functie ca mine).

Am citit ce mi-ati zis si am inteles ca ar trebuii sa insisist sa m-i se elibereze adeverinta...si ca nu este normal sa nu m-i se elibereze adeverinta.

O solutie auzita de mine ar fi sa depun dosarul de pensie la varsta de 56 ani, casa de pensii sa-l respinga iar eu sa dau in judecata casa de pensii.Credeti ca o sa aiba succes?

Deci daca am fost incadrat in grupa I de munca si nu primesc adeverinta care sa ateste ca am avut grupa I .ce as putea sa fac?Sau la ce institutii as putea sa apelez?
Incercati la Arhivele nationale Giurgiu, unde din adresa mentionata de dvs. reiese ca s-au predat documentele firmei.
Daca cunoasteti unde s-au predat documentele sindicatului din C.Ch.Giurgiu, din perioada 1990-1995 puteti procura de acolo copii dupa documentele in baza carora s-au acordat grupele de munca, respectiv Ord. MMPS nr. 50/ 1990 si acelasi ordin revizuit in august 1994.
C.Ch. Giurgiu a acordat cu siguranta grupe de munca, facand parte din fostul minister al chimiei.
Aveti posibilitatea sa actionati in instanta firma lichidatoare deoarece nu va elibereaza adeverinta respectiva, aducand in instanta martori (fosti colegi) care au primit o astfel de adeverinta (dupa cum afirmati) si beneficiaza de grupa de munca la calculul pensiei.
[ link extern ] /

De ce apare acolo ca beneficiez de 10 ani si 10 luni reducere......tinand cont ca si dupa vechea lege din 2000 se acorda aceias reducere la varsta de pensionare daca beneficiai de grupa..

Eu am incercat sa imi calculez varsta de pensionare pe site-ul [ link extern ]
conform legii 19/2000

Banuiesc ca este o eroare nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Vasilegheorghe1, utilizator
Nu este nicio eroare.
Reducerile acordate de legea 19/2000 nu coincid cu cele din legea 380/2013.

Alte discuții în legătură

Recunoastere grupa i de munca MoraruLM MoraruLM Am lucrat la societatea SC VERACHIM SA Giugiu (fostul Combinat Chimic Giurgiu) in peroada 03.09.1985-28.10.1988 iar lichidatorul judiciar al societatii, firma ... (vezi toată discuția)
Combinatul chimic din giurgiu Alexandra Boltașu Alexandra Boltașu Bună ziua. Tatăl meu a lucrat în Combinatul chimic din Giurgiu la secția solventi 2 ani jumătate si nu i s-au trecut in grupa de munca. Cum se poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am lucrat le cch giurgiu ca economist stagiar în ... Marusec Marusec Buna ziua, am lucrat le CCH Giurgiu ca economist stagiar în perioada 1984 - 1987. În august 1986 am fost detașată la o instituție din București unde ... (vezi toată discuția)