avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Buna ziua !Am o intrebare :se poate solicita pensie de intretinere pentru minor provenit dintr -o relatie de concubinaj daca nu exista o hotarare de incredintare?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters83807 , utilizator 19:57, 8 Aprilie 2009
sigur ca da, cu conditia ca minorul sa fie recunoscut de tata.

av zaharia f.
Ambii parinti au obligatia de a ingriji de buna crestere si dezvoltare a copilului lor minor, iar sotul caruia nu ii este incredintat spre crestere si educare trebuie sa plateasca pensie de intretinere in raport cu veniturile sale in cotele prevazute de Codul familiei (1/4 pentru un copil, 1/3 pentru doi si 1/2 pentru trei sau mai multi copii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinajul este recunoscut de priectul noului cod civil? in europa, in ce tari e recunosut? ContSters89081 ContSters89081 Este o realitate in multe tari europene, inclusiv in Romania.Exista multe cupluri de facto, fara sa fie si de jure...adica, fara sa fi trecut pe la ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara bcfbmv bcfbmv Spuneti-mi va rog , cat este marja pentru plata pensiei alimentare pentru un copil si daca se tine cont si de alte datorii care le are cel ce trebuiesa sa ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)