avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Acord de mediere in cazul unui divort fara copii
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Acord de mediere in cazul unui divort fara copii

dupa ce se incheie un acord de mediere,ca sa fie cu titlu executoriu se merge cu el la judecatorie cat dureaza,ca si timp?se judeca in sala de sedinte?care e costul transformari din acord in hotarare judecatoreasca ?in cazu
Cel mai recent răspuns: bisu , utilizator 09:11, 22 Ianuarie 2014
dupa ce am depus actele la judecatorie in legatura cu cosfintirea acordului, clientul meu a primit acasa raspuns ca sa plateasca taxa de timbru ?este normal asa ceva ?nu a vrut sa inregistreze acordul de mediere fara sa fac o actiune de divort e normal asa ceva ?as dorii un raspuns urgent cum ar trebuii sa procedez ????
Asa cum au mentionat colegele mele , taxa de timbru care se achita si depune odata cu cererea de expedient, este de 20 de lei.
Se depune doar acordul si dovada taxei de timbru si nicidecum si actiunea de divort asa cum vi s-a solicitat, doar din necunostinta de cauza.
Daca la judecatoria respectiva nu se cunoaste procedura de consfiintire a unui acord provenind din mediere extrajudiciara, poate ca este bine sa mergeti cu un print la informatiile continute pe urmatorul link:
[ link extern ] /

Probabil ca judecatorul de serviciu nu va considera ca un membru al CSM spune povesti si se va conforma legii.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
va multumesc o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Posibilitate rapida desfacere casatorie ioana_livia ioana_livia buna seara. ce pasi trebuie urmati in cazul unui cuplu, casatorit civil pe 6.12.2012, pentru divort imediat? ( in sensul excluderii celor 30 de zile de mediere ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj john_valentyn john_valentyn Buna seara, As dori sa divortez de sotia mea de comun acord. Avem impreuna o masina care este pe numele meu, cumparata in timpul casatoriei si un apartament ... (vezi toată discuția)