avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare de evacuare executorie
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare de evacuare executorie

Buna seara
Am obtinut o hotarare de evacuare executorie impotriva unor persoane care ocupa casa fara titlu, dar avand domiciliile in aceea casa. Termenul de apel era de 5 zile de la pronuntare, zilele au trecut de mult iar pe portaljust nu apare mentiunea depunerii vreunui apel. Dupa redactarea hotararii si investirea cu formula executorie pot merge direct la executor? Mai am nevoie de incuviintare instantei pentru executare? Mai trebuie sa astept data de 1 martie sau sa fac notificare, avand in vedere ca toti cei ce urmaza a fi evacuati au fost citati legal in cadrul procesului, ridicand chiar pretentii impotriva mea, cu toate ca ocupau casa fara titlu legal?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 10:55, 8 Ianuarie 2014
Daca hotararea este executorie, nici nu intereseaza daca se face apel. Va duceti la executor, el solicita incuviintarea executarii.
Problema este ca pana la 1 martie nu se va putea pune in executare hotararea.
Este necesar sa asteptati termenul de 1 martie pt evacuarea respectiva, dar pana atunci puteti notifica debitorii sau puteti introduce cerere de executare. Executorul trebuie sa obtina incuviintarea (asta mai dureaza o saptamana - doua), dupa care poate trimite somatia, chiar daca nu se duce efectiv sa-i evacueze pana la 1 martie. Deci evacuarea efectiva nu se poate face pana la 1 martie, dar introducerea cererii, emiterea somatiei ...astea se pot face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecatar - probleme cu evacuarea Irina S. Irina S. Sunt in situatia in care, debitorul desi a fost somat de executor sa paraseasca imobilul pe care l-am adjudecat, ajungand la adresa am gasit in imobil alte ... (vezi toată discuția)
Executare silita garantie imobiliara smarty67 smarty67 Buna ziua As dori sa ma ajutati si pe mine cu ceva informatii legate de o \"posibila\" executare silita. Cu doi ani in urma am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)