avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare prin etsy.com
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare prin etsy.com

Buna ziua,
Intrebarea mea se refera la vanzarea prin platforma etsy.com. Puteti sa imi spuneti ce inseamna acest lucru ptr un SRL platitor de tva, din punct de vedere financiar - contabil? Ma intereseaza sa stiu daca trebuie emisa factura ptr tranzactiile efectuate (eventual autofacturare daca nu se cunosc datele clientilor - posibilii mei clienti pot cumpara doar un fisier tip pdf, ceea ce implica doar descarcarea de pe site a documentului dupa efectuarea platii, deci nu si livrare efectiva, sa cunosc obligatoriu locatia clientului si datele acestuia de identificare) si mai ales, ce regim de tva are aceasta tranzactie, avand in vedere ca pot sa vand ptr oricine, de oriunde.
Multumesc anticipat ptr raspuns!
Cel mai recent răspuns: Croseta_Magica , utilizator 10:54, 2 Februarie 2014
Autofactura se face doar cand platesti ceva si nu ti vine factura
cand vinzi faci factura. Catre cineva si gata.
Din cate stiu eu site ul este din US, deci alte probleme nu ar fi. Daca e din UE, apare ROI...D 390 daca este cazul...
Cu tva ul... e problema ca fara date trebuie sa colectati tva si sa virati la stat..
In mometul in care ati incasat de la client ( plata se face -cred- prin card si astfel aflati identitatea clientului) va trebui sa facturati serviciul cu tva ( locul prestarii serviciului este considerat a fi locul prestatorului atunci cand prestatorul este persoana impozabila)
Multumesc frumos.
Incasarea se face intr-un cont de paypal. Nu stiu exact cum arata si daca vad datele clientului, oricum nu cred ca le-as vedea asa amanuntit cat sa imi dau seama si mai ales sa pot sustine locatia clientului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din freelancing MihaiPFA MihaiPFA Buna ziua Am nevoie de un sfat din partea d-voastra. Eu prestez servicii pe anumite site de freelanceri pentru diferiti clienti din strainatate. ... (vezi toată discuția)
Info tva kaz kaz buna sunt pfa cu norma de venit si neplatitor de tva caen 7410, facturez in ue prestari servicii. 1- ce trebuie sa fac cu tva? 2- trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Firma web development, posibilitate de facturare persoana fizica ue sau non-ue Mrpu Mrpu Buna, Doresca sa aflu mai multe informatii despre posibilitatea facturarii persoanelor fizice aflate in UE sau non-UE. Eu ofer servicii de web ... (vezi toată discuția)