avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum recuperez banii platiti ca impozit in 2013?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum recuperez banii platiti ca impozit in 2013?

In octombrie 2013 am infiintat un PF-profesie liberala,am declarat un venit estimat mult mai mare,nu am avut incasari,decat cheltuieli,am platit impozitul 16% si 5.5%.
Am fost sa depun declaratia 200 si am intrebat daca trebuie sa fac cerere pentru restituirea banilor platiti ca impozit,asa mi-a zis o contabila si respectiva de la Fianante mi-a zis ca nu este nevoie de nicio cerere,memoriu,etc.ca imi voi recupera banii.
Este adevarat ca banii imi vor fii restituiti daca am depus declaratia 200 si 220-venitul estimat pe 2014?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:22, 8 Ianuarie 2014
La finalul anului 2014 se va face o regularizare intre ce ati platit deja si ce va trebui sa platiti pe 2014. Astfel, sumele se vor compensa - se scade din ce trebuie sa dati pe 2014 (daca aveti incasari mai mari decat in 2013), iar daca aveti din nou incasari mai mici decat estimatul, compensarea se realizeaza in 2015 si tot asa. Eu am fost informata ca opereaza regularizari si compensari, banii inapoi nu prea se dau (este posibil sa fi fost gresit informata eu, dar am inteles ca s-au primit bani de la stat inapoi numai in ce priveste TVA-ul, nu si impozitul pe venit despre care intrebati dvs.). Dar chiar daca se restituie si acesti bani, pana la finalul anului 2014 nu=i primiti, pana la regularizare.
In urma depunerii declaratiei 200 pentru anul 2013, veti primi acasa decizie de impunere (de obicei cam prin toamna trimit aceste decizii) si acolo se vede ce aveti de primit inapoi sau daca mai aveti ceva de platit fata de platile anticipate din timpul anului 2013. Acei bani ii puteti solicita in termen de 60 de zile de la primirea respectivei decizii, asta daca nu mai aveti obligatii restante pe anul 2014, pana la data respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare taxe si impozite pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un PFA insa am cateva nelamuriri in ceea ce priveste taxele si impozitele. Din cate am inteles, ca PFA sunt nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Pfa venit real declaratie 220 daca venit realizat mai mare decat venit estimat ex_klus ex_klus Buna ziua, Sunt PFA venit real din luna august 2013. La inceputul anului 2014 cand am depus declaratia 220 am estimat venit suma X. Pe parcursul anului ... (vezi toată discuția)
Platã cass jean59 jean59 Am infiintat PFA in iunie 2012 iar in octombrie 2012 l-am desfiintat fara a avea activitate.Am platit conform declaratiei estimative trim 3 si trim 4 .In ... (vezi toată discuția)