Buna ziua!
Am un credit ipotecar.Am castigat in instanta anularea si restituirea comisionului de risc. Avand in vedere ca aveam restante,am solicitat bancii sa compenseze restantele cu valoarea comisionului de risc incasat .Dupa jumatate de an dela sentinta judecatoreasca,banca in loc sa-mi compeseze restantele ,a declarat creditul scadent anticipat .Acest lucru l-am aflat printr-un telefon primit de la un inspector de la banca .Ulterior,mi-au restituit(compensat) comisionul de risc,dar numai partial, fara nicio explicatie . In momentul declararii scadentei anticipate daca mi-ar fi fost restituit integral comisionul nu as mai fi avut restante . M-au pus sa fac o cerere de restructurare pentru repunerea creditului pe rol si am fost anuntat telefonic astazi ca mi-au respins-o . Va rog , ce as putea sa mai fac ? Multumesc !
Incepeti cu o plangere la ANPC.
O invitatie la mediere.
Apoi... daca nu rezolvati prin mediere, faceti contestatie la executare. Invocat compensatia legala intre cele doua creante. practic, din momentul in care s-a comunicat sentinta in care ati castigat cele doua creante s-au stins reciproc si ei nu mai aveau voie sa va ceara ceea ce s-a stins.
Sa fiti atent ca termenul pentru a formula o contestatie la executare este de 15 zile de la data efectuarii primului act de executare sau de la data primirii somatiei.
scadenta anticipata
daniela.h
In luna decembrie 2012 am castigat procesul impotriva unei banci legat de comisionul de risc . Nu ni s-a inapoiat inca CR . Am primit o somatie in luna iulie ... (vezi toată discuția)