avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme mari cu banca
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme mari cu banca

In decembrie 2012 am castigat procesul cu banca in legatura cu comisionul de risc . Sentinta a fost executorie . In ianuarie am cerut compensarea restantelor cu valoarea comisionului de risc perceput ilegal. Am primit un raspuns prin care ma asigurau de buna lor credinta . Dupa o pauza mai indelungata in luna august mi-au declarat scadent anticipat creditul fara sa ma instiinteze oficial ( am aflat telefonic ) si fara sa-mi returneze comisionul de risc incasat abuziv. In urma unei expertize contabile s-a constata ca daca mi-ar fi returnat comisionul de risc as fi fost cu ratele la zi, fara nicio intarziere . In acest moment sunt in faza de executare silita . Am facut contestatie la executare dar termenul il voi avea abia in octombrie 2014 . Pana atunci exista riscul major sa-mi pierd singura locuinta . Eu platesc ratele in continuare . Exista posibilitatea sa le dea dreptate celor de la banca ?
Stiu ca nerespectarea unei sentinte executorie este caz penal ! Ei nu se supun acelorasi legi ca si noi ? Pana si pe ultimul extras de cont ( luna august 2013, dupa 8 luni de la pronuntarea sentintei ) apare comisionul de risc .
Sunt disperata , ce as putea sa mai fac ?

Multumesc !
Daniela
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 17:29, 27 Iunie 2014
Ar trebui sa puneti si dvoastra in executare silita hotararea prin care ati castigat restituirea contravalorii comisionului de risc.
De asemenea, odata cu formularea contestatiei la executare impotriva executarii incepute de banca impotriva dvoastra, trebuia sa formulati cerere de suspendare a executarii silite.
comisionul de risc a fost un comision abuziv si nerecunoscut nici de UE. de accea multe banci au pierdut unele procese . numai ca sistemul bancar funcioneaza datorita mintilor luminate angajate special pentru a rezolva astfel de situatii , asa ca au schimbat denumirea de comision de risc in "Comision de Administrare" . lucru care ramane in vigoare...si practic legal.

mai jos o discutie pe un forum. este in afara subiectului , dar face referire la nelamurirea dumneavoastra.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
ContSters324606, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de necompetenta teritoriala a instantei tushu tushu Bună ziua. Vă reţin atenţia cu următorea speţă: Am fost angajatul unei bănci care m-a concediat în 2011. În 2011, am dat banca în judecată, ... (vezi toată discuția)
Executare silita zambilutza zambilutza Buna ziua, Suntem in situatia unei executarii silite in baza titlului executor reprezentat de conventia de credit de nevoi personale cu garantie ipotecara, ... (vezi toată discuția)
Recuperare comision de risc raduradulescu raduradulescu buna seara . intrebarea este daca se mai poate recupera comisionul de risc si daca da care este procedura exacta . in fapt credit de nevoi contactat in ... (vezi toată discuția)