avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil

Buna ziua,va rog sa ma ajutati intr-o problema:tatal meu a decedat in 2013,am facut succesiunea pt un apartament,mostenitoare fiind mama mea si cu mine;in urma succesiunii,mie mi-au revenit 3/4 din partea tatalui meu,intrebarea mea este daca mama mea poate sa doneze sau sa vanda partea ei de apartament sau tot apartamentul fara acordul meu
Multumesc
Camelia Dumitrescu
Cel mai recent răspuns: cameliadum , utilizator 12:59, 8 Ianuarie 2014
Doar cota ei, nu tot apartamentul pt ca si dvs aveti o cota, nu poate vinde ce nu are, ci numai cota sa si fara acordul dvs.
Daca sunteti de acord cu vanzarea puteti vinde impreuna sau o puteti imputernici.
Daca vrea sa vanda unuia strain de familie posibil ca nu va gasi cumparator pt doar o parte din imobil asa ca va trebui sa va actioneze in instanta pt iesire din indiviziune.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Buna ziua,
In urma dezbaterii succesorale, din apartamentul proprietate comuna a parintilor, dumneavoastra aveti o cota de 3/8 din tot apartamentul si mama dumneavoastra o cota de 5/8 din tot apartamentul.
Fiecare dintre proprietari poate sa dispuna cum doreste de bunul sau chiar daca nu s-a solicitat si iesirea din indiviziune.
Mama dumneavoastra poate sa vanda sau sa doneze cota parte din imobil asa cum doreste.
Va multumesc mult pt raspuns
Problema este ca ea a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia cred ca aramas cu o forma de dementa,are momente cand nu mai judeca si atunci ameninta ca vinde partea eisau o doneaza ca sa nu pot eu beneficia de ea,precizez ca eu sunt persoana care are gija de ea..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Mostenire adrryan adrryan Am nevoie de sfaturi. In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea pt un apartament. In urma succesiunii mie imi revine 3/8 fratelui meu 3/8 si mamei ... (vezi toată discuția)