avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul unui angajat necalificat detasat in ltalia la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul unui angajat necalificat detasat in ltalia la munca

Ma numesc [...] si lucrez la SC X SRL cu un contract de munca individual indeterminat.Tin sa precizez ca in momentul de fata sunt acasa .Este o firma din ... dar cel care de fapt gestioneaza si coordoneaza toate activitatile este un italian .Cum bine se stie un cetatean strain fara acte in Romania nu poate detine societati ca urmare societatea este asa-zisa condusa de 3 pers .dar doar cu titlul .Avand in vedere ca eu am lucrat cu acest individ italian si in Italia unde este sediul administrativ al firmei stiu foarte bine mijloacele prin care isi desf .activitatea la ...
.
Eu am putere ca am bani ,mi s-a spus de catre titularul italian .Avind un rol destul de important -am fost pusa pe post de guvernanta ,la cererea mea de a mi se plati toate orele suplimentare si zilele de odihna (in domeniul hotelier in care am lucrat nu prea am avut zile libere noi romanii doar italieni(vara se lucreaza cu multi italieni))care au fost foarte multe mi s-a raspuns ca ......a...,ma ameninti ,pai daca ma ameninti o sa sun directorul unde ai lucrat si pe cei de la milano si o sa le pun sa scrie o hartie despre tine cum ca ai creat probleme mari in structura......
Fluturasii nu se dau niciodata ca sa putem vedea ce ni se plateste si ce nu(am cerut in vara fluturasul si mi l-au trimis dupa 4 zile )

Slariul minim de la 1 februarie au fost de 750 lei al meu a fost de 735 brut ce sa va spun salariatii ceilalti de la mine din stuctura il aveau si mai mic imi spuneau ca in lei au in cont 500si ceva
Din 1 iulie s-a marit la 800 lei dar eu, noi am ramas la acelasi de 735.
Nimeni de la noi nu-ti da nici o explicatie ????????????

Daca am spus ca fluturasul e un fals ptr ca stampila firmei era pusa pe o alta foaie si nu era scrisa firma la care lucrezi si data.....mi a spus de contabil ca eu stiu cam multe .
Oamenii sunt pusi sa lucreze peste program ,sa lucreze absolut peste tot unde este nevoie,fetele de la cam merg si pe sala drept ptr care eu am avut neplaceri cu clientii ,merg si la spalatorie ptr ca te obliga sa speli innauntru sa nu plateasca externii ospatarii merg la bagaje ,fetele pe camere mai ale cand sunt plecari si sosiri -duminica.

Nu au actele in regula A1 in majoritate ;daca venea control ne punea sa-i ascundem .

Lucreaza cu personal f.putin ,a taiat salariile la oameni fara sa-i anunte.
Iarna trecuta ne avand clienti m-a obligat sa ai las in camera cate 4 zile fara plata ,atunci i-am adus la cunostinta domnului ca e ilegal ,prima data trebuie sa le dau zilele de odihna si zile de concediu si apoi daca se ajunge la fara plata ,lucru pe care l-a deranjat f . mult si binenteles ca toate nemultumirile acestea ale mele si ale celorlalti angajati pe care eu le-am sustinut l-au det sa ma lase acasa.
Ce s-ar putea face d-lor avocati cu astfel de persoane ???????????????

Toti care l-au dat in judecata ,i-a lasat sa termine procesul iar apoi i-a atacat el cu un alt proces unde a inventat tot felul de lucruri :ca ai fost indisciplinat ori ca ai sticat bunuri ....tot felul si vreau sa va spun ca i-a castigat pe toti doar un sg baiat l-a castigat ca mama lui era avocat .

Va multumesc ca m-ati ascultat.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 8 Ianuarie 2014
In speta, intrucat din cele mentionate de dvs se deduce o incalcare a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca si/sau Inspectia Muncii.

De asemenea, se poate promova o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a va recupera drepturile salariale neachitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mi-am schimbat permisul românesc în permis italienesc. ... Utilizator 6.0 Utilizator 6.0 Bună ziua! Mi-am schimbat permisul românesc în permis italienesc. În vara am vrut să obțin și categoria A, dar îmi trebuia permis românesc. Am ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in ltalia pury83 pury83 salutare prieteni. daca de 4 luni,am suferit un accident de munca,nu mai pot lucra cred ca cel putin 2 ani,deoarece am fost operat,si mi sa pus tije in mana ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna adrianaioana adrianaioana buna,am mai postat pe forum iar raspunsurile primite m-au linistit cat de cat ,,in urma divortului domiciliul copiilor au ramas la mine iar custodie e ... (vezi toată discuția)