avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare imobilizari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare imobilizari

Am cumparat un apartament fara tva, la care am efectuat modernizari , lucrari si materiale cu tva.
Vindem apartamentul la persoana fizica. Trebuie sa recuperez numai tva-ul dedus, (ar fi mai favorabil pentru noi), sau la toate suma aplic 5% tva? Pro rata e complicat, nu stiu daca pot aplica aici.
M-am gandit sa trec la cheltuieli tva-ul dedus, nefiind o suma mare, si sa facturez vanzarea fara tva. E corect asa?

Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 11:32, 13 Ianuarie 2014
lhilda a scris:

Am cumparat un apartament fara tva, la care am efectuat modernizari , lucrari si materiale cu tva.
Vindem apartamentul la persoana fizica. Trebuie sa recuperez numai tva-ul dedus, (ar fi mai favorabil pentru noi), sau la toate suma aplic 5% tva? Pro rata e complicat, nu stiu daca pot aplica aici.
M-am gandit sa trec la cheltuieli tva-ul dedus, nefiind o suma mare, si sa facturez vanzarea fara tva. E corect asa?

Buna ziua,

Lucrarile au fost de natura sa ii influenteze parametrii tehnici?(termopane, parchet etc). Sau au fost facute cheltuieli de reparatii? Ce valoarea au aceste cheltuieli si care este valoarea apartamentului?
Daca vindeti cu TVA 5% aveti voie sa deduceti doar TVA in procent de 5%, chiar daca la achizitie a fost cu 24%.
Care este data achizitiei apartamentului?

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
ContSters307306, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

5% tva la locuinte noi. ce inseamna locuinte noi? gabriela.g gabriela.g Buna! am urmarit ceva discutii pe forum referitoare la TVA 5% - pentru locuinte noi. Poate cineva sa-mi spuna ce inseamna locuinte noi? Prima vanzare cumva, ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa deduc tva? Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca legea imi permite sa [b]nu[/b] deduc tva la facturile de protocol. In cazul in care legea imi permite acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Clarificare chirie levantica levantica societatea are o cladire, desfasoara ca activitate principala comertul cu diferite produse.inchiriaza o parte din suprafata cladirii catre o alta societate ... (vezi toată discuția)