avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa 1 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa 1 de munca

Buna ziua,

Tatal meu este nascut in Aprilie 1960, are o vechime de munca de 32 ani, 6 luni din care grupa 1 de munca de 12 ani, 7 luni si armata de 1 an,2 luni.
Ce posibilitati de pensionare are in acest moment?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: baican constantin , utilizator 19:51, 8 Ianuarie 2014
Limita de varsta la 59 de ani.
Adica sa inteleg ca se reduce cu 6 ani limita de varsta de la 65 la 59, nu poate iesi mai devreme cu pensie anticipata sau in alt mod? Totusi are 38,39 ani de cotizatii cu reintroducerea grupei 1?
Pensia anticipata se poate lua cu cel mut 5ani mai devreme, adica la varsta de 60 de ani, nu se cumuleaza cu reducerea pentru grupa de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Valer1234 Valer1234 Am 49 de ani, lucrez din anul 1980 si am 19 ani si 8 luni grupa 1 iar grupa speciala 6 ani si 4 luni. As vrea sa stiu cand ies la pensie iar ani de servici am ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie oana57 oana57 buna ziua! sunt stefan stefan-va rog ,apreciati-mi date pt o pensionare anticipata partial am 56 ani,carte m-ca 31ani- din care : 26 m-ca in gr ... (vezi toată discuția)
Grupa se ia in calcul la stabilirea pensiei anticipate? ContSters61634 ContSters61634 Reducerea vârstei de pensionare pentru grupa I sau a II a se cumulează sau nu cu reducerea de maxim 5 ani la stabilirea pensiei anticipate , respectiv ... (vezi toată discuția)