Buna ziua , ma numesc Emmanuel F , si in ultimile luni ma confrunt cu probleme la serviciu...
lucrez la o companie de transport pe comunitate 3 luni sunt plecat si o luna acasa ...am depistat cu putin timp in urma ca in timpul cand sunt acasa sunt in concediu fara plata fara ca cineva sa ma anunte despre asta .
An alta ordine de idei in contractul de munca apare suma de 1050 lei brut iar in actul aditional apare diurna ...Salariu nu sa incasat niciodata decat numai diurna si ea impartita o parte in contul de lei si restul in contul de Euro.
Acum sunt in concediu acasa in urma unui accident de serviciu si mi sa cerut sa merg la servici. Am refuzat si mi sa cerut sa merg sa imi dau lichidarea altfel o sa ma dea afara pe mutiv de neprezentare la servici . Va rog sa ma ajutati multumesc
Nu exista niciun text de lege care sa permita unui angajator sa cheme din concediu medical un salariat la munca. Prin urmare , este o nelegalitate ceea ce v-a solicitat angajatorul dvs.
De asemenea, puteti depune o sesizare al ITM si/sau Inspectia Muncii, in acest sens, dar si cu alte aspecte legate de incalcarea legislatiei muncii.
Multumesc freeelis pentru raspuns ,
eu vreau sa mai stiu daca as putea sa imi recuperez diferentele salariale si daca este legal sa ma bage in concediu fara plata fara acordul meu
1. Diferentele de salariu se pot recupera : sesizare ITM, actiune in instanta sau prin mediere.
2. CFP fara acordul salariatului este posibil numai daca este reglementat in ccm aplicabil angajatorului.
De exemplu, fostul CCMN 2007-2010 prevedea asa ceva:
art.43 alin.5 : În cazul în care din motive obiective este necesară reducerea sau întreruperea temporară a activităţii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluării ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fără plată.
Concediu fara plata
diacar
Buna ziua. Sotul lucreaza la o firma de constructii, inginer (proiectare si asistenta tehnica). A fost anuntat de catre societate ca in luna ianuaria va fi in ... (vezi toată discuția)