avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un titlu de proprietate

hello from athens.
Bunicul meu a murit in 2008 si stiam ca are niste proprietatii in Buzau.In urma decesului bunica mea nu a facut nimic doar ca mi-a aratat ca are acest act de proprietate.Singurul copil este mama mea. Eu am fost in Romania acum 2 ani si m-am interesat si am vazut ca fratele bunicului platea toate impozitele .In cele din urma acesta a decedat acum 3 luni. Ce trebuie sa fac ca sa i-l iau pe numele meu.
Dar exista si alt act de proprietate care a aparut acum pe care eu nu i-l detin si sunt 3 titulari, bunicul si cei doi fratii.Totii au decedat.
Eu sunt in Grecia la fel si bunica si mama. Ce pot face de aici? Imi trebuie notar sau avocat? Bunica si mama sunt de acord sa iau eu tot.Din cate am inteles terenul se afla in Berca si ca ar avea sonde de petrol. Pot face ceva de la ambasada?
Cel mai recent răspuns: geokan , utilizator 22:19, 9 Ianuarie 2014
Trebuie sa faceti succesiunea de pe urma defunctilor, atat a bunicului cat si a fratilor acestuia. Dupa succesiune, daca mai sunt si alti mostenitori ai fratilor bunicului (copii, nepotii, sotiile), faceti o iesire din indivizune, sau o tranzactie prin care fiecare sa stie ce loturi ia in proprietate. La dvs. de pe urma bunicului mostenitori vor fi , sotia (bunica) si fiica (mama dvs.).
Pentru dezbaterea succesiunii si toata procedura de iesire din indiviziune cu lotizare si tot ce este necesar puteti face procura unei persoane care sa cunoasca procedurile.
Ambasada nu va poate ajuta deoarece succesiunea se dezbate la ultimul domicilu al defunctului, in speta in Romania, localitatea unde a decedat.
Dupa ce urmati toti pasii mentionati mai sus, trebuie sa faceti cadastru, intabulare si apoi se pot face acte de dispozitie (vanzare, donatie) catre dvs.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
Alexandrina Mihai,
Va multumesc pentru raspuns. Vreau sa mentionez ca bunicul a decedat in Grecia. Succesiunea cine o face avocatul sau notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pinky_26 pinky_26 Bunica mea,decedata, si inca doi frati de ai ei, tot decedati au detinut un teren arabil in Tulcea. Dupa decesul batranilor, acest pamant cam 10 hectare ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire eu1983 eu1983 Buna ziua , Va prezint urmatoarea situatie pt care doresc o simpla recomandare : Bunicul meu a fost proprietar pe cateva terenuri , el fiind decedat acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ... fetita fetita Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost ... (vezi toată discuția)