in decembrie 2012 am facut contestatie la un proces verbal intocmit de Politia Rutiera prin care mi se suspenda permisul de conducere.dupa 2 termene la care nici reprezentantul Politiei si nici martorul pus de agentul constatator nu s-au prezentat instanta a dispus sa pun la dispozitia ei suma de 150 ron reprezentand cheltuieli pentru aducerea martorului la proces.as dori sa stiu daca e corect dpdv legal ca instanta sa-mi ceara sa platesc cheltuieli de deplasare unui martor care trebuie sa depuna marturie impotriva mea la proces.intre timp au trecut 4 termene,martorul tot nu s-a prezentat iar judecatorul a mai dat un termen si a dispus ca martorul sa fie adus cu mandat.ce se intampla daca nu pun suma de bani la dispozitia instantei si cate termene se mai pot da in astfel de cazuri.
multumesc
va multumesc pentru raspuns si vin cu precizari suplimentare:
fapta consemnata in procesul verbal(care a fost semnat de mine) este depasirea unui vehicul prin incalcarea marcajului continuu al drumului,iar martorul consemnat in p-v si citat de instanta este soferul masnii pe care am depasit-o.
eu am adus deja in fata instantei (la al 2-lea termen) martorul meu care a infirmat cele consemnate in procesul-verbal incheiat insa judecatorul a prelungit in mod repetat acest proces pe motiv ca acest martor(cel consemnat in p-v) nu s-a prezentat
imi cer scuze ca nu am precizat de la inceput aceste lucruri si sper ca acum speta e mai clara.
doresc sa stiu daca un judecator intr-o astfel de cauza este indreptatit sa ceara petentului(mie in acest caz) sa plateasca o suma de bani pentru aducerea in fata instantei a unui martor ce apartine paratei(Politia Rutiera) si la cate termene ma mai pot astepta in caz ca martorul tot nu se prezinta.
Probe proces
mihailaurentiu
Buna ziua.Am un proces pe litigii de munca,am depus concluzii scrise cu o luna inainte de termenul de judecata,parata a depus intampinare prin fax cu o zi ... (vezi toată discuția)
Martori
integrity
E vorba despre un proces civil la care am cerut judecare in lipsa din motive intemeiate. Prin cererea de chemare in judecata reclamantul nu a aratat numele ... (vezi toată discuția)