avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire/contract v-c intre bunica si nepoti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire/contract v-c intre bunica si nepoti?

Buna seara,
cu rugamintea unei lamuriri legata de proprietatea bunicilor.
Bunic (pe linie materna)decedat in 2011, bunica traieste, singura lor fiica (mama, in viata) si noi trei frati (nepatati),vrem sa trecem (trebuie neaparat?) toata averea bunicilor, noua,(cei trei) de comun acord intre bunica, mama si noi.
Intrebarea este , care e cea mai economica si simpla cale sa fim trecuti ca proprietati sau coproprietari? Precizez ca acte pe casa , terenuri si 0,5 h padure nu sint , au fost mereu lasate din tata-n fiu, dar s-a platit la zi primariei impozitul. Noi fratii ,nu vrem sa vindem (e o casa la munte in apuseni), doar sa fie totul in regula si mai usor banuiesc, cit timp mai traieste bunica(are deja 85 de ani) .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marco68 , utilizator 15:54, 10 Ianuarie 2014
Bunica impreuna cu mama trebuie sa faca succesiunea de pe urma bunicului decedat, apoi de comun acord sa va doneze in cote egale . Trebuie sa faceti cadastru , intabulare fara de care nu se pot semna acte privind imobile.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire laurentiuceciu laurentiuceciu Am si eu o intrebare catre dumneavoastra.Locuiesc in Alexandria Jud Teleorman bunicul meu este din Prunisor sat Arvatesti, ele este plecat din sat de 20 de ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan proprietar ? iuli113 iuli113 strabunica are titlu de proprietate pe 10 ha de teren extravilan,ea a decedat are o fiica care la randul ei a decedat ,aceasta fiica are un sot care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua bunica mea,impreuna cu bunicul(decedat in prezent) ... AnaMariaHasa AnaMariaHasa Buna ziua Bunica mea,impreuna cu bunicul(decedat in prezent) sunt proprietari pe o casa si un teren. Urmatorul mostenitor este mama mea,doar ca ea vrea sa ... (vezi toată discuția)