avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Bunica mea,impreuna cu bunicul(decedat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Bunica mea,impreuna cu bunicul(decedat in prezent) ...

Buna ziua
Bunica mea,impreuna cu bunicul(decedat in prezent) sunt proprietari pe o casa si un teren.
Urmatorul mostenitor este mama mea,doar ca ea vrea sa faca acte de mostenitor direct fratelui meu.
Mentionez ca actul de proprietare s.a pierdut si nu stiu cum sa il obtin.
Ce acte si proceduri sunt necesare pentru a deveni mostenitor fratele meu?
Multumesc pentru eventuale raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: AnaMariaHasa , utilizator 11:51, 18 Septembrie 2022
Nu se poate. Dezbateti succesiunea după bunici, după care mama, în baza certificatului de moștenitor ii va face acte fratelui dvs.
Dacă ați pierdut actele de proprietate, luati-o de la Adam și Eva.
Cum au dobândit bunicii imobilul respectiv?
Bunicii sunt proprietarii,nu stiu de teren cum l.au achizitionat pe vremea lor,dar casa este facuta de ei.Si bunica vrea sa ii treaca direct fratelui meu(nepotului ei) tot ce detine,deoarece mama(fiica ei) nu vrea nimic.

Mama noastra nu vrea nimic din avere din cauza ca are rate la banci si are si un dosar civil de executare silita si ea crede ca in caz ca i se trece averea pe numele ei,sa nu vina banca sa ii ia din bunuri,deoarece are si ratele mari si pune situatia in care,intr.o zi,poate nu poate achita si atunci sa nu vina banca peste ea.Deaia vrea sa i se treaca fratelui tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! testamentul sora bunicii mele mi-a lăsat mie și ... Ella.T Ella.T TESTAMENT Sora Bunicii mele mi-a lăsat mie și mamei mele Testament zicând că după moartea ei va reveni nouă totul . Întrebarea mea este: Dacă sunt ... (vezi toată discuția)
Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație ... Fiecare pe limba lui Fiecare pe limba lui Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație la.notar de renunțare la partea sa din mostenire (casa) ce i se cuvenea de la mama noastra, ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)