avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie CAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie CAS

Buna seara,
Eu si prietena mea locuim impreuna de 2 ani si avem un copil de doua luni. Ea nu a lucrat inainte de nastere si nu are nici un venit.

Eu beneficiez de stimulente de reinsertie

Intrebarea mea este daca ea poate benificia de asigurare de sanatate daca nu are nici un venit si nici nu poate lucra pentru ca ea are grija de copil.
Buna ziua,
Nu numai ca nu poate beneficia de asigurare de sanatate, dar daca nu are nici un venit ar trebui sa isi plateasca din buzunar cei 47 lei/luna contributii cass (si atunci ar fi beneficiat si de asigurare de sanatate).
Daca ar fi fost casatorita (legal), atunci putea figura coasigurat, pe contractul dvs de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate vasilica90 vasilica90 Buna ziua. Tatal meu este in spital de aproximativ o saptamana si nu are asigurare deoare nu lucreaza si nu realizeaza nici un venit si nici pensionar nu este. ... (vezi toată discuția)
Nastere in suedia - sotie rezident in suedia asigurata in romania guritaoana guritaoana Buna ziua! Sunt cetatean al Romaniei, iar sotul meu este roman cu cetatenie dubla(si suedeza) stabilit in Suedia. Ne-am casatorit de 1 an si acum asteptam un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. lucrez in străinătate (in ue), iar soția mea a ... Ast90 Ast90 Buna ziua. Lucrez in străinătate (in UE), iar soția mea a născut în străinătate. Întrucât a lucrat in Romania anterior nașterii copilului, este ... (vezi toată discuția)