avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despagubire in cazul unui risc asigurat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despagubire in cazul unui risc asigurat

Am o asigurare de raspundere civila,am fost inundata,dar la deschiderea dosarului de dauna mi se solicita de catre asigurator o adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa rezulte vinovatul pentru producerea pagubei;de la asociatie am primit o adeverinta din care rezulta doar concluzia ca nu ea este raspunzatoare(nu au fost probleme pe coloana comuna),dar evita sa-mi indice si vinovatul;adeverinta a fost considerata insuficienta,nu mi s-a deschis dosarul de dauna,deci nu voi primi despagubiri.Deoarece am observat ca este un act obligatoriu pe care-l solicita orice societate de asigurari,in cazul refuzului asociatiei de locatari de a furniza aceasta adeverinta ,mai exista vreo cale,in afara judecatii cu ambii presupusi vinovati?(asociatia si vecinul; de deasupra);astfel nu mai vad utilitatea(daca eu trebuie sa dovedesc vinovatul)incheierii vreunei asigurari(asteptand si eu la randul meu sa ma dea in judecata vecinul de dedesubt,in caz ca voi provoca vreo inundatie)
Cel mai recent răspuns: carmen bodeanu , utilizator 19:16, 9 Ianuarie 2014
Apelati la expert tehnic autorizat
Societatea de asigurari trebuie sa trimita un agent constatator la fata locului care sa constate amploarea pagubei si sursa acesteia, nu sa astepte adeverinte de la asociatia de proprietari care, altfel spus, nu se implica decat in probleme privind proprietatea comuna, nu si proprietatile individuale. Asociatia v-a dat adeverinta ca acest incident nu a fost provocat pe partea comuna, deci ce o privea pe ea.

Atunci cand ati incheiat contractul cu societatea de asigurari nu ati cooptat la acesta si asociatia de proprietari cu obligatia de a indica vinovatul in caz de incident.

Este un mod pervers al societatii de asigurare de a se spala pe maini si in final de a va pacali.
Societatea de asigurari a trimis un reprezentant care a constatat amploarea pagubei,nu si sursa;pe motiv ca nu ele(societatile de asigurari trebuie sa constate sursa)ramane concluzia ca a alege o cale "civilizata"in rezolvarea acestor probleme prin intermediul incheierii unei asigurari,e o inutilitate;la noi tot cearta si scandalul primeaza,fie ca se desfasoara direct, fie prin "justitie"
carmen bodeanu a scris:
...mai exista vreo cale,in afara judecatii cu ambii presupusi vinovati?(asociatia si vecinul; de deasupra);

Daca actionati in judecata asociatia de proprietari nu aveti nici o sansa de castig pentru ca nu asociatia este vinovata.
Daca actionati in judecata vecinul din cauza caruia ati fost afectat aveti sanse sa castigati iar instanta sa-l oblige la plata de daune. Dar pentru asta trebuie sa aveti dovezi, martori, poze,...

Pentru ca intrebati daca "mai exista vreo cale.." va spun ca DA, exosta si este cea mai logica: aveti asigurare iar firma de asigurare trebuie sa suporte contravaloarea daunelor, a reparatiilor. Dati in judecata firma de asigurari pentru ca nu-si indeplineste obligatiile din contract.
Firmele de asigurari incheie aceste polite de asigurare si in blocuri unde nu exista asociatie de proprietari. De unde cere adeverinta acolo?
Firma de asigurari incheie aceleasi contracte si cu proprietarii caselor individuale si la fel nu are cum sa ceara cineva adeverinte de la vreo asociatie.
Multumesc de raspuns;mi se pare cea mai buna cale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire inundatie dana_leea dana_leea Cu ceva timp in urma am avut inundatie.A curs ceva apa la vecinul de sub mine, care a fost despagubit in baza politei de asigurare. Firma de asigurare vrea sa ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie c0stii c0stii o intrebare foarte importanta/ la o scara de bloc propr.de la et.3 l-a inundat pe cel de la etj.2 in urma probelor efectuate la inst de incalzire omul a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta administrator bloc Guy Forget Guy Forget Am fost inundat zilele trecute de vecinul de deasupra. Am chemat reprezentantul firmei de asigurari, care a constatat paguba produsa. Cel de la asigurari ... (vezi toată discuția)