avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Primesc indemnizatie de crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Primesc indemnizatie de crestere copil?

buna ziua. am si eu o mica problema: in luna decembrie 2013 am aflat ca sunt insarcinata si am anuntat angajatorul verbal, nestiind ca trebuie sa anunt si in scris. dupa ce am anuntat verbal, la cateva ore a emis o instiintare ca imi restructureaza postul, instiintare pe care am refuzat sa o semnez si pe care am specificat ca sunt insarcinata.
A doua zi am adus de la medic adeverinta ca sunt insarcinata cu data zilei precedente, la care i-am dat numar de inregistrare cu data zilei in curs.
Intrebarea mea este: are voie sa imi restructureze postul daca eu sunt insarcinata? Daca imi restructureaza postul pot primi somaj pana la nasterea copilului?

Va multumesc.

La intrebarea de mai sus am primit raspunsul dumneavostra si va multumesc.
Mai insa o intrebare: in acest caz primesc indemnizatia de crestere copil?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:41, 9 Ianuarie 2014
1. In celalalt topic va spuneam urmatoarele:
3. - Daca va concediaza prin desfiintarea postului veti beneficia de indemnizatie de somaj.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).

4 Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

5. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

6. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

2. Cititi din nou, cu atentie, tot raspunsul meu din:
www.avocatnet.ro/content/for...

si procedati intocmai si veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia 2014 privind concediul maternitate si indemnizatia de crestere vertrad2 vertrad2 Buna ziua! Sunt angajata cu contract de munca full time si am un salariu ce depaseste 5000 ron net/lunar. Avand in vedere ca voi naste in iulie, as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Ralys83 Ralys83 Buna ziua. Am o întrebare, va rog. In Iunie 2016 mi-am dat demisia (unde aveam o vechime de 7 ani). Am fost angajata la o firma cu 2 ore pe zi însă la un ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu pentru sarcina si lauzie? jojica jojica Am fost in somaj din octombrie 2009 pana in octombrie 2010.In septembrie 2010 am ramas insarcinata si ca atare voi naste un baietel in iunie 2011.Vreau sa va ... (vezi toată discuția)