avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna ziua o prietena dea mia e divorzata are 3 copii care sant la fostul sot le platea pensie si de doi anni a ramas fara servici si nu a mai platit de duoua luni a inceput din nuou sa plateasca , fostul sot a dato in judecata de neplatirea pensi si de abandon de familie ce se va intampla???????
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:12, 11 Ianuarie 2014
si cum poate gasi un mediator
Daca e sa se intelega cu fostul sot sa isi retraga plangerea, se intelege si fara a mai apela la mediator, banii pe i-ar da mediatorului mai bine ii da copiilor.
Nu are ce sa se inteleaga la mediator , femeia nu are cum recupera ,sa dea pensia restanta pe doi ani pt 3 copii.
Se poate intelege cu tatal sa plateasca ceva mai mult lunar, insa nu va putea da pensia pe 2 ani atat cat e restanta.
Chiar daca nu isi retrage plangerea, se va cerceta si dovedi in final ca nu din rea credinta nu a platit, ci pt ca nu a avut. Conteaza mult ca a reluat plata de bunavoie atunci cand s-a angajat. va conta daca in perioada in care nu a platit daca a contribuit cu ceva la intretinerea copiilor, poate le-a luat hainute, poate le-o fi luat alimente sau ce a putut.

Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
problema e ca fostu sot vrea 1000 de euro ia nu are , ia zis ca iar da in rate 50 plus 50 pensia dar dansu nu vrea a zis ca o baga la puscarie . Nu sia gasit servic o ajuta frati si mamma iei mai are un alt copil sa creasca lea trimis pachet si fostul sot ia dat foc iar ia nu ia mai trimis nimica
Ar putea avea martori ca tatal a dat foc pachetului de la ea ?
La puscarie nu o baga tatal, o poate condamna un judecator daca exista probe ca din rea credinta nu a platit pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil minor elenasuch elenasuch buna ziua am nevoie de citeva lamuriri sunt recasatorita sotul meu a mai fost casatorit si el de 2 ori din prima casatorie rezultind 2 copii din a 2 numai 1 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copii pendre pendre Ce se intampla daca nu am platit pensie alimentra pentru copil timp de 2 ani. Nu am avut loc de munca. In prezent lucrez angajat cu durata nedeterminata. Mama ... (vezi toată discuția)
Oare ajungi la inchisoare?? ozturkoglu ozturkoglu Am divortat in urma cu 4 ani si am doi baieti, 7 si 12 ani, au fost incredintati catre mine. Problema a fost ca eu fara nimic a trebuit sa ma plec din casa ... (vezi toată discuția)