avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum ies din actele unei firme?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum ies din actele unei firme?

Buna ziua sunt asociat intr-un SRL cu 2 asociati , eu avand 1 % din capitalul firmei. Care este procedura de iesire din firma avand in vedere ca ea are datorii la stat?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 17:01, 9 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Cel mai simplu prin cesiunea partilor sociale catre celalat asociat.
In situatia in care nu este posibil trebuie vazut actul constitutiv.
Toate actele firmei se afla la contabila (fiind mama patronului) si ea mi-a zis ca nu am cum sa ies din firma pana nu se achita datoriile toate.
In acest caz puteti solicita de la Registrul Comertului o copie certificata de pe actul constitutiv pentru a verifica in ce conditii va puteti retrage

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ies dintr-o firma in care sunt asociat alextuturiga alextuturiga Buna ziua, Am intrat intr-un SRL si am 10% din el si sunt administrator. Am semnat cateva contracte si acte pana acum. 1. As dori sa ies din firma si nu ... (vezi toată discuția)
Nou act constitutiv asociat unic eugen82 eugen82 Intr-un srl cu doi asociati unul se retrage - prin hotarire AGA si contract cesiune, celalat asociat devine asociat unic Intrebarea este daca la reg.com. ... (vezi toată discuția)
Renuntare la asociat petricag petricag Buna dimineata. Am infiintat prin martie 2007 un SRL impreuna cu alti 3 prieteni. Suntem 4 administratori cu drepturi egale, fiecare 25% din capitalul ... (vezi toată discuția)