Am si eu o nelamurire in legatura cu o procura emisa de un notar public din orasul meu de resedinta si sper sa gasesc un raspuns pe acest site.
Sora si cumnatul meu vor pleca in straintatate, la munca si imi vor lasa mie in grija copilul minor . Pentru ca toate demersurile legate de inscrierea la camin sa fie legale si corecte au mers la un notar pentru a se intereseze ce trebuie facut. Mare mi-a fost mirarea cand, la intoarcerea de la notar, au sosit cu un duplicat al procurii/imputernicirii nesemnat de ei, ci doar de notarul public.
Intrebarile mele sunt:
este legal acest document din moment ce EU, ca si persoana careia imi incredinteaza copilul nu am semnat si nici nu am luat la cunostinta acel act? ;
este legal actul daca in posesia mea nu exista un original ci doar un duplicat?
este legal faptul ca acel duplicat nu este semnat de parinti?
Mentionez faptul ca sora mea(intamplator)a avut o copie a buletinului meu.
Acel inscris este valabil fara semnatura partilor deoarece asa prevede legea.
De anul trecut din luna august actele autentificate de catre notariat se elibereaza partilor numai in format de duplicat.
Fiind un mandat prin care erati imputernicita sa faceti anumite acte in numele lor nu trebuia semnatura dvs. Numai partile trebuiau sa semneze in fata notarului.
Daca nu sunteti de acord cu acel mandat (procura) si a fost emisa fara sa fiti incunostiintata asupra a ceea ce trebuie sa faceti, nu faceti uz de ea.
SI in cazul in care parintii se vor desparti (nu cu forme legale) iar unul din ei va dori sa anuleze acea procura si sa ia copilul de la mine va avea putere legala, nu?