avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE DE INTRETINERE MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE DE INTRETINERE MINOR

in urma divortului fetita mea i-a fost incredintata fostei sotii. instanta mi-a stabilit in sarcina mea o anume suma de plata cu titlu de pensie de intretinere pana cand copilul va implini varsta de 18 ani. de vreo 3 ani de buna voie eu trimit pensia de intretinere aproape dublata . as dori sa stiu daca trimitand bani mai multi cu titlu de pensie de intretinere si suma totala ar face pana la urma inainte de implinirea a 18 ani suma totala pe care d datorez legal .....pot intrerupe plata pensiei ? totodata daca eu trimit pensia aproape dublu ca suma de atata timp si 3 luni nu pot plati macar suma stabilita legal , pot fi tras la raspundere le organele in drept la o eventuala plangere a fostei sotii ?
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
Este numai optiunea dvs de a plati mai mult decat este prevazut in hotararea judecatoreasca .Puteti plati exact cuantumul mentionat in hotararea judecatoreasca .
Daca , insa , dvs , cu rea credinta , nu platiti aceasta pensie de intretinere , conduita dvs anterioara nu o constrange in nici un fel pe fosta sotie de a depune o plangere penala prealabila avand ca obiect savarsirea infractiunii de abandon de familie (existand o neplata , pe cel putin 2 luni).
Vi s-a incuviintat dreptul de vizita , astfEL incat sa puteti pastra legatura cu minorul?

Daca nu , va puteti adresa oricand instantei de judecata , in vederea incuviintarii acestuia si stabilirii unui program de vizita , fie de prin buna invoiala a fostilor soti , de care instanta ia act , ( ceea ce nu rezolta din relatarea dvs , intrucat exista o situatie conflictuala intre dvs si fosta sotie ), fie stabilit de catre insasi instanta de judecata.

Mama nu va poate obstructiona exercitarea acestui drept , intrucat acest fapt ar conduce catre savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararilor judecatoresti.Prin precizarea unui program de vizita , ati putea pastra o buna legatura afectiva cu minorul , intrucat , din mentiunile dvs , va plangeti ca nu puteti avea contact cu acesta .

Ati putea chiar sa o luati in vacanta....Exista solutii , e important a adopta atitudine , a nu ramane in pasivitate , si a utiliza infomatiile furnizare in aceste discutii pe care le purtam...
Succes.

sunt de acord cu dvs. si cunosc ceea ce prin bunavointa dvs. mi-ati relatat. dar , cu toate ca vorbesc saptamanal cu fata la tel. , in cazul ca instanta imi va acorda drept de vizita ; fosta sotie va conditiona copilul sa " nu vrea sa ma vada" . in acest caz ce pot sa mai fac ? o sa spuna : " nu vrea copilul sa il vada "......si totusi am 400 de km de parcurs pana acolo.....
Si dvs puteti argumenta faptul ca mama determina pe minor sa afirme asemenea lucruri , si ca va limiteaza relatia cu ea ...
Solutii exista , e important sa stiti ce va doriti cu adevarat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor nepracsabina@yahoo.com nepracsabina@yahoo.com - am divortat de 2 ani si jumatate, si am o fetita minora de 7 ani, incredintarea tutelei m-ia fost incredinatat mie, si fostul meu sot are obligatia de plata ... (vezi toată discuția)
Sfat... laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Sunt un tatic recasatorit cu un copil minor dintr-o casatorie anterioara sfarsita printr-un divort in urma cu 5 ani.Prin hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Abandon familiar Nadia77 Nadia77 Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)