in urma divortului fetita mea i-a fost incredintata fostei sotii. instanta mi-a stabilit in sarcina mea o anume suma de plata cu titlu de pensie de intretinere pana cand copilul va implini varsta de 18 ani. de vreo 3 ani de buna voie eu trimit pensia de intretinere aproape dublata . as dori sa stiu daca trimitand bani mai multi cu titlu de pensie de intretinere si suma totala ar face pana la urma inainte de implinirea a 18 ani suma totala pe care d datorez legal .....pot intrerupe plata pensiei ? totodata daca eu trimit pensia aproape dublu ca suma de atata timp si 3 luni nu pot plati macar suma stabilita legal , pot fi tras la raspundere le organele in drept la o eventuala plangere a fostei sotii ?
Este numai optiunea dvs de a plati mai mult decat este prevazut in hotararea judecatoreasca .Puteti plati exact cuantumul mentionat in hotararea judecatoreasca .
Daca , insa , dvs , cu rea credinta , nu platiti aceasta pensie de intretinere , conduita dvs anterioara nu o constrange in nici un fel pe fosta sotie de a depune o plangere penala prealabila avand ca obiect savarsirea infractiunii de abandon de familie (existand o neplata , pe cel putin 2 luni).
Vi s-a incuviintat dreptul de vizita , astfEL incat sa puteti pastra legatura cu minorul?
Daca nu , va puteti adresa oricand instantei de judecata , in vederea incuviintarii acestuia si stabilirii unui program de vizita , fie de prin buna invoiala a fostilor soti , de care instanta ia act , ( ceea ce nu rezolta din relatarea dvs , intrucat exista o situatie conflictuala intre dvs si fosta sotie ), fie stabilit de catre insasi instanta de judecata.
Mama nu va poate obstructiona exercitarea acestui drept , intrucat acest fapt ar conduce catre savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararilor judecatoresti.Prin precizarea unui program de vizita , ati putea pastra o buna legatura afectiva cu minorul , intrucat , din mentiunile dvs , va plangeti ca nu puteti avea contact cu acesta .
Ati putea chiar sa o luati in vacanta....Exista solutii , e important a adopta atitudine , a nu ramane in pasivitate , si a utiliza infomatiile furnizare in aceste discutii pe care le purtam...
Succes.
sunt de acord cu dvs. si cunosc ceea ce prin bunavointa dvs. mi-ati relatat. dar , cu toate ca vorbesc saptamanal cu fata la tel. , in cazul ca instanta imi va acorda drept de vizita ; fosta sotie va conditiona copilul sa " nu vrea sa ma vada" . in acest caz ce pot sa mai fac ? o sa spuna : " nu vrea copilul sa il vada "......si totusi am 400 de km de parcurs pana acolo.....
Si dvs puteti argumenta faptul ca mama determina pe minor sa afirme asemenea lucruri , si ca va limiteaza relatia cu ea ...
Solutii exista , e important sa stiti ce va doriti cu adevarat !
Sfat...
laurentiusergiu_33
Sunt un tatic recasatorit cu un copil minor dintr-o casatorie anterioara sfarsita printr-un divort in urma cu 5 ani.Prin hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Abandon familiar
Nadia77
Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)