avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
am o intrebare in legatura cu o hotarare judecatoreasca. Este vorba despre un caz de imprumut. S-a facut un contract de imprumut in care era specificata suma de 6.000 de euro, drept imprumut. Insa in suma mai sus mentionata era trecuta si camata socotita de cealalta parte. Suma reala ceruta a fost inapoiata, respectiv 1650 euro, iar pentru cealalta parte de 4.350 euro am fost dati in judecata. Intrebarea mea este urmatoare,
putem sa fim executati siliti pentru suma ramasa? Mentionez faptul ca nu detinem nici casa, nici teren care sa fie pe numele nostru, numai cate o masina. Exista posibilitatea sa ne fie luata o masina pentru suma de 4.350 euro?. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 19:50, 9 Ianuarie 2014
Daca ati facut contractul de imprumut pentru suma de 6000 Euro, atunci acea suma trebuie recuperata, indiferent cat ati luat in realitate. Daca ati scris 6000 Euro, atunci atat se executa.
Da, va poate fi luata masina pentru suma de 4.350 Euro. Daca aceasta valoreaza mai mult, diferenta de bani incasati in urma vanzarii de catre executor, va va fi inmanata.
Mentionez fatul ca contractul era incheiat in numele sotului. In cazul unei executari silite pot pierde eventual masina care este pe numele meu, nu pe al sotului?
Masina e cumparata in timpul casatoriei? Daca DA, atunci aceasta este un bun comun si poate fi executat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bani mariusbt1 mariusbt1 o persoana vrea sa ai imprumut 3000 euro prin acte la notar. aceasta persoana are pe numele lui o masina care valoreaza 3500 euro. daca nu ami da banii in ... (vezi toată discuția)
Implicatii executare silita ela2008 ela2008 Impreuna cu sotul am contractat un credit in 2007 (contractul a fost semnat de sotul meu, eu doar am dus adeverinta de venit) la care s-au inregistrat restante ... (vezi toată discuția)
Executare silită imobiliară girant în vârstă de 80 de ani. cum ieșim din situația asta? Angela Maria Angela Maria Am si eu nevoie de un sfat, va rog sa ma ajutati ! In 2011 soacra mea de 80 de ani a girat o persoana la banca pentru un credit de 21000 roni. Ea , femeie ... (vezi toată discuția)