avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre iesirea din tara cu copil minor fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre iesirea din tara cu copil minor fara acordul tatalui

fosta sotie a plecat cu copilul minor de 5 ani in italia fara acordul meu din luna martie 2013 ,santem divortati ,platesc pensie alimentara lunar iar ea zice ca nu ma lasa sa mai vad copilul niciodata .copilul anul acesta trbuie sa inceapa scoala si are nevoie de pasaport sau procura din partea mea .?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:23, 13 Ianuarie 2014
Custodia este comuna? Sau este exclusiva, in favoarea sotiei? Pentru ca nu prea vad cum a iesit cu copilul din tara, fara a avea acordul Dvs., in cazul custodiei comune.
custodia e a fostei neveste,deoarece procesul sa desfasurat in ascuns fara ca eu sa primesc vro citatie ,am primit hotararea judecatoreasca dupa data de a putea face recurs.acum eu am mers la politie si domnii de aici zice ca nu se poate face nimic,nu stiu ce sa fac sant disperat va rog sa ma ajutati cu cateva idei deoarece eu nu prea cunosc legile
Strict la intrebarea dvs: nu are nevoie de acordul dvs pentru eliberarea pasaportului si nici pentru parasirea tarii (dupa cum stiti deja).
Puteti (probabil) deschide o noua actiune in instanta pentru custodie comuna si program de vizitare.
Daca sotia are custodia exclusiva poate sa iasa cu minorul din tara fara acordul Dvs.
Doar in cazul custodiei comune trebuie procura pentru parasirea tarii, din partea celuilalt parinte.
va multumesc mult doamna avocat draghici cornelia pt raspuns,dar nu stiu unde sa ma uit pe hotararea judecatoreasca sa vad unde scrie despre custodia exclusiva caci pe pe aceasta hotarire nu scrie asa ceva .

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul dupa divort Raluca Sion-Rusu Raluca Sion-Rusu Buna ziua! Am intampinat o problema de curand. Situatia este urmatoarea: am divortat in anul 2010. In urma divortului, minorul mi-a fost incredint conform ... (vezi toată discuția)