avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre iesirea din tara cu copil minor fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre iesirea din tara cu copil minor fara acordul tatalui

fosta sotie a plecat cu copilul minor de 5 ani in italia fara acordul meu din luna martie 2013 ,santem divortati ,platesc pensie alimentara lunar iar ea zice ca nu ma lasa sa mai vad copilul niciodata .copilul anul acesta trbuie sa inceapa scoala si are nevoie de pasaport sau procura din partea mea .?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:23, 13 Ianuarie 2014
In dispozitivul sentintei, adica la final, ar trebui sa scrie ceva de genul: "Admite actiunea. Incredinteaza minorul .... spre crestere si educare mamei..... Obliga paratul (adica pe Dvs.) la plata pensiei de intretinere in cuantum de ........etc."
Asta inseamna ca are custodia exclusiva si poate iesi cu minorul din tara fara procura din partea Dvs.
din pacate asa scrie ,oricum va multumesc mult si va doresc succes in ativitate
Cand ati divortat, vedeati des copilul pana sa plece ?
Aveti posibilitatea de a deschide proces ca sa obtineti custodie comuna.
Trebuia sa o faceti anterior si nu acum dar o puteti face si acum.
Va fi insa foarte complicat procesul si pentru dvs. si pentru ea.
Este posibil ca procesul sa dureze si un an in fata primei instante daca ea isi angajeaza avocat si acesta stie cum sa tot amane...
Interesul ei este daca este isteata este sa va tot amane...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul dupa divort Raluca Sion-Rusu Raluca Sion-Rusu Buna ziua! Am intampinat o problema de curand. Situatia este urmatoarea: am divortat in anul 2010. In urma divortului, minorul mi-a fost incredint conform ... (vezi toată discuția)