avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intarzierea platii pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intarzierea platii pensiei alimentare

Buna seara.
Sunt 4 ani de la incheierea divortului,fetita mi-a fost incredintata mie,iar tatal are dreptul la vizita si obligatia la pensia alimentara ( 172 RON).In decursul acestor ani,tatal fetitei a intarzaiat in repetate randuri cu plata pensiei;in momentul de fata sunt 4 luni de neplata.Am ajuns la punctul la care m-am saturat sa ma cert cu el.
Dupa terminarea divortului,eu si fetita ne-am stabilit in Italia (eu avand deja 3 ani de munca aici),iar tatal copilului,recasatoriindu-se la cateva luni dupa divort,s-a stabilit in Suedia.
Va rog mult,lamuriti-ma in urmatoarele privinte:
-ce pot face de aici in situatia intarzaierii platii pensiei?
-exista vreo lege prin care plata pensiei se suspenda in perioadele de vizita?
-la procesul de divort,el a prezentat o adeverinta de salarizare din Romania,imediat dupa incheierea divortului s-a stabilit in Suedia (acolo lucreaza pentru un salariu de 1700-1800 euro pe luna)
-care e procedura de cerere a maririi pensiei alimentare,in functie de noul salar?
-cum trebuie sa procedez de aici din Italia ???
Va multumesc anticipat,o seara buna.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
sonia2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: sonia2014 , utilizator 12:00, 10 Ianuarie 2014
de vreme ce locuiti in Italia, cred ca instantele de acolo sunt competente in ceea ce priveste problema dvs - deci acolo ar trebui purtat procesul
Inclusiv in ceea ce priveste intarzaierea pensiei?
Multumesc pentru raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prin ce acord international pot cere marirea pensiei de intretinere? sonia2014 sonia2014 Buna seara! Asa cum am fost sfatuita intr-o postare anterioara,am luat legatura cu un avocat in Italia pentru a cere marirea pensiei de intretinere pe care ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei alimentare si schimbarea programului de vizita mia2012 mia2012 Buna seara! Dragi utilizatori si avocatii,va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in situatia de fata: -in urma divortului,fetita mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort pronuntata in 2009, tatal vrea sa ceara custodie comuna....ce se poate schimba in situatia actuala? sonia2014 sonia2014 Buna seara. In urma sentintei de divort din 2009,fetita mi-a fost incredintata,iar tatal beneficiaza de perioada de vizita si e obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)