avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere spatiu comercial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere spatiu comercial

Buna ziua.
Doresc sa inchiriez un spatiu comercial. In acest moment este o alta firma care isi desfasoara activitatea in acest spatiu. Intrebarea mea este: pot semna contractul de inchiriere cu 3 luni inainte cu incepere de cand actualul contract(al acelelei firme)expira?
Cel mai recent răspuns: laurentiuflorin , utilizator 16:07, 10 Ianuarie 2014
Puteti semna contractul cu conditia sa precizati in cuprinsul acestuia, la durata, data ulterioara semnarii de la care doriti efectiv sa folositi spatiul.
De exemplu data semnarii a contractului 10.02.2014 durata contractului din 1.05.2014 pana in 1.05.2017. Deci nu exista vre-o prevedere care sa nu ma lase sa il semnez cu 3 luni inainte de inceperea efectiva a lui ?
De asemenea ar trebu inclusa si raspunderea proprietarului in care nu va pune la dispozitie spatiul corespunzator la data la care ar trebui sa intrati in posesie, sa nu achitati o chirie avans ca nu se stie cum o veti recupera ulterior si ar mai fi ceva prevederi pt ca ceea ce doriti dvs nu prea se face in practica.

De exemplu, ce veti face daca la data respectiva spatiul nu este eliberat de fostii chiriasi?
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Am inteles. Deci sa cad de acord cu proprietarul asupra acestor prevederi.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere persoana juridica laurentiuflorin laurentiuflorin Buna ziua. Sunt administratorul unei societati comerciale si vreau sa inchiriez un spatiu comercial ce apartine unei asociatii de proprietari. In acest moment ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu pentru publicitate outdoor fara consultarea chiriasului pngd pngd In luna iunie am inchiriat un apartament in scopul functionarii unui punct de lucru al societatii comerciale (spatiu birouri). Trei luni mai tarziu ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat miceaneacsu miceaneacsu Buna seara, Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva Recent am infiintat o firma si am facut un contract de comodat, ptr. inregistrarea unui punct de ... (vezi toată discuția)